Vettel megtartaná Räikkönent, de Ricciardóval is kiegyezne

Forma-1, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Ausztrál Nagydíj
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 17 : Sebastian Vettel (GER) of Scuderia Ferrari (L) removes the cap of Daniel Ricciardo (AUS) of Red Bull TAG-Heuer as he puts a Ferrari cap on his head after Ricciardo was questioned about a potential move from Red Bull to Ferrari next season during driver press conference before the 2016 formula 1 Rolex Australian Grand Prix. Albert Park circuit Melbourne, Australia March 17 2016 Asanka Brendon Ratnayake / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A négyszeres világbajnok szerint semmi gondja nincs az egyetlen volt csapattársával, aki legyőzte az F1-ben, de ismét elmondta, hogy nagyon jól kijön Räikkönennel, akinek fogalma sincs, hogy maradhat-e a Ferrari versenyzője.

Az előző szezonhoz hasonlóan az idén is bizonytalan Kimi Räikkönen helyzete, mivel ismét lejár a 2007-es világbajnok szerződése a Ferrarival. A finn pilóta jobban szerepel, mint tavaly, és egyelőre több pontja is van, mint Sebastian Vettelnek, de a remek formában lévő Daniel Ricciardót is összefüggésbe hozták az ülésével. A közvélemény úgy tartja, hogy Vettel nem szívesen szerepelne ismét egy csapatban az ausztrállal, aki 2014-ben legyőzte, de a német pilóta cáfolta ezt.

és már azelőtt is ismertük egymást. Nem okozna gondot, kedvelem őt, szerintem erős személyiség és ’14-ben nyilvánvalóan jó szezonja volt. Tavaly és az idén nehéz megítélni, mert nem tudni, hogy mi zajlik a házuk táján, de jó srácnak tűnik az alapján, amit én látok.”

Vettel és Ricciardo viszonya nem romlott meg attól, hogy a német váratlanul kikapott egykori csapattársától Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Asanka Brendon Ratnayake

A négyszeres világbajnok 2014-ben távozott a Red Bulltól, miután a frissen szerződtetett Ricciardo a pontok és a futamgyőzelmek terén is jobban szerepelt nála. Vettel viszont úgy véli, a közvélemény túlságosan leegyszerűsíti a történteket, amikor csak az eredménnyel foglalkoznak. „Ez olyan, mint amikor valaki egy tesztnapon 1. lesz, de ennek rengeteg oka lehet, és talán nem is ő a leggyorsabb.”

Vettel leszögezte, hogy nem az ő dolga versenyzők szerződtetése, és még nem is beszélt a csapattal erről a témáról. „Azt hiszem, most mindannyian elég elfoglaltak vagyunk azzal, hogy ledolgozzuk a hátrányunkat, ez a prioritás számunkra” – mondta a négyszeres világbajnok, aki hozzátette, azért örülne Räikkönen megtartásának, mert vele „nem kell trükkök és játszmák miatt aggódni, ami esetleg elterelné a figyelmet az elvégzendő feladatról.”

Räikkönen maradna a Ferrarinál Forrás: AFP/Johannes Eisele

Räikkönen viszont az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, ő sem tudja jobban, hogy mi a helyzet a szerződésével kapcsolatban, mint az őt faggató újságírók. „Önök minden héten olyan jól értesültek. Végtére is, ez nem az én döntésem. Én mindig is elmondtam, hogy örömmel vagyok itt, és remélem, hogy segíthetem a Ferrarit abban, hogy oda jussunk, ahova csapatként szeretnénk elérni. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő.”

A Ferrari a Kanadai Nagydíjra új turbót és hátsó futóművet vitt, ami Räikkönen szerint előrelépést hozhat, de nem tudja, hogy mekkorát.

„Nem hozunk újításokat az autóhoz, ha nem hisszük, hogy javulni fog tőlük, de nem tudjuk pontosan, hogy mekkora lépést tehetünk. Nem számítunk hirtelen csodákra, de jó irányba haladunk. Ugyanaz a helyzet, mint bármely más alkatrésszel, amit bevezetünk, azok sem lesznek mágikusak.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!