Vágólapra másolva!
A Red Bull tanácsadója szerint a mezőnyből jelenleg senki nincs olyan átütő formában, mint az ausztrál, aki a csapat hibája miatt bukta el a győzelmet az előző két futamon. Ő azt ígéri, Montrealban újra odateszi magát.

A Red Bull sorozatban két győzelemtől ütötte el Daniel Ricciardót: Barcelonában a balul elsült három kiállásos stratégia miatt esett vissza az 1. helyről a 4.-re, míg Monacóban azért vesztette el a vezetést, mert elrontották a kerékcseréjét. A csapat tanácsadója, Helmut Marko elismerte, hogy az ausztrál versenyző a csapat hibájából bukta el az értékes pontokat, viszont

úgy érzi, jelenleg ő az egész mezőny legjobbja.

„A győzelem kétszer is a markában volt, de mindkétszer megfosztották tőle" – nyilatkozta Marko az Auto Bildnek. „Megmondtam neki, hogy mostanában annyira magas színvonalon vezet – talán ő nyújtja a legjobb teljesítményt az összes pilóta közül –, hogy csak idő kérdése, és úgyis nyerni fog."

Marko szerint mostanában senki nem vezet jobban Ricciardónál Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

A Forma-1 a hétvégén éppen oda, Montrealba érkezik meg, ahol Ricciardo két évvel ezelőtt az első nagydíjgyőzelmét aratta, bár akkor szüksége volt a Mercedesek műszaki problémáira is. A Red Bull sem tudja, ezúttal pontosan mire számíthat. Míg Barcelonában stratégiai győzelmet arattak a Ferrarik felett, mert egyébként lassabbak voltak náluk, Monacóban már erőből kerültek eléjük, de csak Montrealban fog igazán kiderülni, hogy mennyit ér számukra a Renault továbbfejlesztett égésterű motorja.

Ricciardo már a spanyolországi kudarc után is elismerte, hogy nehéz megemésztenie a történteket, Monacóban pedig azt mondta, „nem tudom, hogyan tovább", a Kanadai Nagydíjat azonban már feltöltődve várja.

„Mostanra úgy-ahogy túlléptem Monacón, alig várom, hogy visszaülhessek az autóba, és rendesen odatehessem magam" – jelentette ki.

Fenn akarom tartani a lelkesedést, nem hagyom, hogy bármi eltántorítson tőle."

A hercegségben szerzett 2. helyezése révén Ricciardo megelőzte Kimi Räikkönent az összetettben, és 66 ponttal 3. a tabellán, 16 pontos hátrányban Lewis Hamiltontól. A Red Bull a konstruktőrök között Max Verstappen kiesése ellenére is 9 pontra közelítette meg a Ferrarit.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!