Vágólapra másolva!
Ő gyors volt a Kanadai Nagydíj pénteki edzésnapján, Räikkönen viszont semmi értelmeset nem tudott kihozni az autójából.

Felemásan végződött az első montreali edzésnap a Ferrari számára: Sebastian Vettel a két Mercedes közé beférkőzve 2. lett, Kimi Räikkönen viszont 8 tizedmásodperccel lassabb volt nála, és Jenson Button mögött csak a 8. helyen zárt.

Miután Barcelonában és Monacóban a Red Bulltól is vereséget szenvedett,

a Ferrari új fejlesztésekkel, mindenekelőtt átalakított turbóval és hátsó futóművel érkezett meg Kanadába.

Vettel, aki a mezőny többi tagjához hasonlóan az ultralágy gumikon futotta a leggyorsabb, 1:14.469-es körét – csaknem 2 teljes másodpercet verve egy évvel ezelőtti legjobbjára –, úgy ítélte, a csapat új alkatrészei beváltak.

Vettel úgy érzi, a Ferrari előrelépett Forrás: AFP/Chris Roussakis

A kérdésre, hogy mennyire elégedett a napjával, ugyanakkor egy félmosollyal válaszolt. „Úgy-ahogy" – mondta. „Az autó itt mindig nagyon él a kerékvetőkön, ez elég rázós kör, de azt hiszem, még javulhatunk pár területen. Ezeken dolgoznunk kell, bár úgy tűnt, az autónk alapvetően jól megy, nincs vele semmi gond.

Vettel mindössze 0,257 másodperccel maradt le Lewis Hamiltontól, Nico Rosberget pedig nagyjából ugyanennyivel előzte meg, de elismerte, hogy ennél többre vágyik a hétvégén. „Nemcsak beférkőzni akarok közéjük, eléjük szeretnék kerülni!" – jelentette ki. „Biztosan gyorsak lesznek, ami nem meglepetés, hiszen ez a pálya illik hozzájuk, az elmúlt években nagyon ütőképesek voltak itt. Végső soron a lehető legjobbat kell nyújtanunk, aztán meglátjuk, az mire lesz elég. Minél közelebb vagyunk hozzájuk már pénteken, annál jobb."

A Red Bullra viszont Vettel 7 tizedet vert. Räikkönen, aki a délutáni edzés elején rögtön egy hosszú etappal kezdte a programját, később vágott neki az időmérő-szimulációjának, ennek ellenére jelentősen lassabb volt a csapattársánál. Láthatóan rosszkedvűen állt a kamerák elé, és az utolsó kérdést csak fél füllel hallgatva meg hamar el is sétált.

Nem tudtuk vezethetőbbé tenni" – ismerte el. „Vannak ilyen napok, amikor folyamatosan változtatunk rajta, de semmi nem működik úgy, ahogy szeretnénk. Sokmindent kipróbáltunk, most sorban végig kell néznünk ezeket, hogy holnapra javuljon a helyzet."

A következő két napra esőt jósolnak Montrealban, és vasárnap kifejezetten hideg is lesz, kb. 9 fok, ami általában nem kedvez a Ferrarinak. „Különösen a szél válhat kegyetlenül erőssé" – mondta Vettel.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!