Vágólapra másolva!
A brit úgy érzi, az élet minden területén sokat kell még fejlődnie. Hisz benne, hogy nyerhet még legalább egy világbajnokságot.

Lewis Hamilont 2007-es debütálása óta a Forma-1 egyik legjobb pilótájaként tartják számon, de a brit úgy véli, a pályán és azon kívül is sok tanulnivalója van még. Hamilton elárulta, érettebb versenyző lett, miután hat szezon után elhagyta a McLarent a Mercedes kedvéért, de közben a hiányosságaira is rádöbbent.

„Szerintem még mindig rengeteget tanulhatok, de ennek örülök is” – nyilatkozta a 2008-as világbajnok egy televíziós interjúban. „Hatékonyabban is kommunikálhatnék az emberekkel, és a kapcsolataimat is kezelhetném jobban. A viselkedésemen is van még mit javítanom.”

Hamilton elmondta, a korábban a menedzsereként dolgozó édesapjával sem volt felhőtlen a viszonya, miután 2010-ben úgy döntött, másokra bízza a pályafutásával kapcsolatos ügyek intézését. Az elmúlt időszakban azonban sokat tett azért, hogy ismét rendeződjön a kapcsolatuk.

Hamilton tudja, hogy vannak még hiányosságai Forrás: AFP

„Nem lennék itt az apám nélkül, az egész karrieremnek ő volt a mozgatórugója. De vissza akartam térni azokhoz az időkhöz, amikor még csak apa és fiú voltunk, akik eljártak gokartozni, és jól érezték magukat” – magyarázta. „Most kezd ismét hasonló lenni a kapcsolatunk. Szoktunk együtt bowlingozni, közös nyaraláson is voltunk, és egyre több dologról tudunk beszélgetni – az üzlet azonban soha nem kerül szóba.”

Hamilton korán megérezhette a siker ízét a Forma-1-ben, már a második idényében világbajnoki címet nyert. Azóta többször került hullámvölgybe, de úgy érzi, a Mercedesszel is vár rá legalább egy világbajnoki cím. „Minden évben ezért dolgozom, ezért maradok fegyelmezett. Ezért edzek annyit a téli szünetben, és minden egyes nap. Ezért utazom olyan sokat, és ezért áldozok fel rengeteg olyan kis dolgot, ami korábban biztos pont volt az életemben. Remélem, valamikor tényleg sikerül megszereznem a második világbajnoki címemet.”

Hamilton jelenleg a 4. helyen áll a világbajnokságban, 48 ponttal az éllovas Sebastian Vettel mögött. Bár ez jelentős hátránynak mondható, erőt meríthet abból, hogy a gumiproblémáit megoldani látszó Mercedes a legutóbbi öt versenyből hármat megnyert.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!