Vágólapra másolva!
A brazil versenyző elmondta, hogy a csapatnál előtérbe került a jövő évi autó fejlesztése, és a következő futamok eredményeitől függ majd, hogy teljesen leállítják-e az F138 fejlesztését.

A Forma-1-es csapatok idén nem titkolták szokatlanul korán elkezdtek foglalkozni a következő autójuk tervezésével, mert a 2014-ben érkező turbómotorok miatt sok mindent teljesen az alapokról kell kezdeniük. Többen már a tavasz végén elkezdték átcsoportosítani az erőforrások nagy részét a jövő évi projektre.

A Ferrari még nem adta fel az idei évet, de a bajnoki küzdelemben nehéz helyzetbe kerültek azáltal, hogy a fejlesztéseik nem váltak be az utóbbi időben, és ezért Fernando Alonso hátránya már 39 pont Sebastian Vettel mögött. A csapat másik pilótája, Felipe Massa elárulta, hogy már náluk is előtérbe került a 2014-es autó fejlesztése.

"Már a következő szezonra gondolunk" - mondta a Totalrace-nek. "Ez nagyon fontos, mert annyira sok változás lesz, hogy egy külön csoport régóta csak a jövő évi autó munkálataival foglalkozik." A Ferrarinál a szezon előtt bejelentették, hogy eleve két külön stáb dolgozik majd a 2013-as és a 2014-es modellen: előbbit Simone Resta, utóbbit Fabio Montecchi felügyeli.

Felipe Massa (Ferrari) Forrás: AFP

Massa utalt rá, hogy ha a Ferrarinak a következő nagydíjakon sem sikerült jelentősen előrébb lépnie, teljesen befejezhetik az F138 fejlesztését. "A következő versenyek teljesítményét elemezve kell eldöntenünk, hogy érdemes-e folytatni az idei autó fejlesztését, vagy inkább teljesen 2014-re kell-e koncentrálnunk" - mondta.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!