Vágólapra másolva!
A brazil tisztában van vele, hogy jobb eredményekre van szüksége, ha az olaszoknál akar maradni. A tempójával továbbra is elégedett.

Bár Felipe Massa továbbra is reménykedik benne, hogy a Ferrari meghosszabbítja az idény végén lejáró szerződését, azt ő is elismeri, hogy a jelenlegi eredményei mellett erre kevés esélye van. A brazil a nyolcadik idényét tölti az olasz istállónál, de futamot legutóbb 2008-ban sikerült nyernie, az utóbbi években pedig csak alkalmanként tudta megszorongatni csapattársát, Fernando Alonsót.

Massa helye már tavaly veszélybe került, de akkor a Ferrari úgy döntött, ad neki még egy esélyt. Idén jobban is kezdte a szezont, de a gyakori hibái és a következetlen teljesítménye miatt csak a 7. helyen áll a bajnokságban. A brazil elárulta, ő is tisztában van vele, hogy ez valószínűleg kevés lesz a hosszabbításhoz.

"Az eredményeim fogják eldönteni, hogy itt maradhatok-e, vagy csapatot kell váltanom" - idézi őt az Autosport. "Megvan a lehetőségem arra, hogy maradjak, de a döntésben az eredményeim fogják a legnagyobb szerepet játszani."

A 2013-as lehet Massa utolsó F1-es idénye Forrás: AFP

Noha Massa idén még csak egyszer, a Spanyol Nagydíjon állhatott dobogóra, a versenyhétvégéken mutatott tempójával szerinte nincs gond. Az időmérőn többször is sikerült Alonso elé kerülnie, és a versenytempóját is jónak tartja. "Ami a tempómat illeti, elégedett vagyok a teljesítményemmel - az időmérőn és a versenyen is" - mondta.

"Csak arra lenne szükségünk, hogy rendesen célba érjünk a versenyeken, és kiegyensúlyozottabban szerepeljünk. Ha ez sikerül, akkor az eredmények is jönni fognak" - magyarázta Massa, aki idén a saját hibái miatt és rajta kívülálló okokból is sok pontot veszített.

A brazil egyébként tavaly is az idény második felében táltosodott meg, most azonban lehet, hogy egy hasonló hajrá sem lenne elég a folytatáshoz. A napokban a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo is úgy nyilatkozott, hogy a Ferrarinak a közeljövőben talán "fájdalmas döntéseket kell hoznia", amivel Massa esetleges távozására is utalhatott. Amennyiben nem hosszabbítják meg a szerződését, a brazil akár vissza is vonulhat 2013 végén, hiszen korábban elárulta, hogy kisebb csapatnál nem szívesen versenyezne.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!