Vágólapra másolva!
A német autójában pénteken és szombaton is ugyanaz a probléma jelentkezett Silverstone-ban, ezzel a hibával más pályán nem találkoztak. Räikkönen szerint a szél fogott ki a Ferrarin.

A Ferrari nem lehet elégedett a Brit Nagydíj időmérő edzésén nyújtott teljesítményével: a Mercedesek mellett a Red Bullok is gyorsabbak voltak náluk, Kimi Räikkönen az 5., Sebastian Vettel a 6. helyen végzett.

A német ráadásul 5 rajthelyes büntetést kapott, mert – csakúgy, mint egy hete Ausztriában – ki kellett cserélni a sebességváltót az autójában.

Vettel elmondta, a Ferrari egyelőre nem érti, mi okozta a váltóhibát, amely már a pénteki edzésnapon is jelentkezett. „Ez az egyik gyenge pontunk, muszáj megoldanunk a problémát" – jelentette ki a német, aki az idén már harmadszor kap váltócsere miatt büntetést. „Az előző két eset egyértelműbb volt, ott más tényezők vezettek váltóhibához, az elsőnél például a kínai ütközésem. Nem volt nagy baleset, de ezeket a váltókat nem ütközésekhez tervezték."

„A tegnapi és a mai edzésen viszont

– árulta el a 11. rajtkockából induló német, aki attól tartott, hogy a kvalifikáción is jelentkezik az ismeretlen probléma. „Az időmérőn kicsit óvatosabbak voltunk, és nem is jelentkezett a hiba. Kimi sem találkozott vele, ezért bízom benne, hogy holnap sem okoz majd problémát. De mindenképpen utána kell járnunk, mi okozta kétszer is ugyanazt a hibát."

A Ferrari nem elégedett a silverstone-i tempójával - katt a galériához! Forrás: AFP

A négyszeres világbajnok elismerte, hogy az időmérőn nem vezetett tökéletesen, szerinte a tempója alapján előrébb is végezhetett volna. „Az első kísérletem jól alakult, de a Stowe-ban kitört az autóm fara. Sikerült korrigálnom, de sok időt veszítettem" – magyarázta. „A második köröm hasonlóan kezdődött, de túl szélesen fordultam az első kanyarban, utána pedig nehéz volt behozni a lemaradásomat."

A szél is zavarta őket

Räikkönen sem volt elégedett az időmérő után, szerinte a Ferrarinak nem kedvezett, hogy az edzés alatt erős szél fújt a pályán. „Tudtuk, hogy nehéz edzésünk lesz, és így is történt" – mondta. „Egyszerűen nem volt elég jó a tempónk, és a szél még nehezebb helyzetbe hozott minket. Az egész hétvégét figyelembe véve

A finn hozzátette, a Ferrari Silverstone-ban a gumikból sem tudja kihozni a legtöbbet. „Nagyobb leszorítóerőre van szükségünk, ez többek között a gumik viselkedését is megváltoztatná. Ezt persze könnyebb mondani, mint véghezvinni" – nyilatkozta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!