Vágólapra másolva!
Az utólagos vizsgálat szerint negatív spirálba került a fékekkel és a gumikkal, de nem tart tőle, hogy ez máshol is megismétlődik. Hamilton sem érzi úgy, hogy a két héttel ezelőtti győzelme fordulópont volt.

Lewis Hamilton a Red Bull bokszutcai szarvashibájának is köszönhetően idei első győzelmét aratta a két héttel ezelőtti Monacói Nagydíjon, miután Nico Rosberg a Mercedes kérésére előreengedte őt. Rosberg a verseny elején, az esőgumikon körönként két másodperccel lassabb volt a csapattársánál, amit akkor azzal indokoltak, hogy nem tudta rendesen bemelegíteni a fékeket. Habár ennél sokkal többet az utólagos vizsgálat sem derített ki,

a vb éllovasa nem tart attól, hogy újra belefut ugyanebbe a problémába.

„Mindent alaposan átnéztünk, és arra a következtetésre jutottunk, hogy sok apróság együttes hatásáról volt szó" – mondta Rosberg Montrealban. „Monaco ebből a szempontból a legkíméletlenebb pálya. Nagyon sok tényező alakult rosszul."

Rosberg szerint Monaco csak egyszeri eset volt Forrás: AFP/Jean-Christophe Magnenet

A legsúlyosabb gond az volt, hogy a Mercedes fékjei hidegek maradtak, és így nem segítettek felmelegíteni a gumikat sem. Emiatt Rosberg nem tudott elég gyorsan menni, ami még egy lapáttal rátett a problémájára.

– magyarázta.

Bár Rosberg előnye 43 pontról 24-re csökkent, azt állítja, a monacói vereség nem volt rossz hatással a harci kedvére, és már túl is lépett rajta. „A sportban mindig benne vannak az ilyen gyenge versenyek, de számomra ez már a múlt" – jelentette ki. „Nagyszerűen érzem magam, várom ezt a jó hétvégét."

Hamilton szintén nem érzi úgy, hogy Monacóban megfordult a széljárás, és mostantól ő kerül fölénybe.

– mondta. „Tisztában vagyok vele, hogy még vannak előttem kátyúk, amelyeket könnyen kikerülhetek, de könnyen beléjük is zuhanhatok."

Noha Hamilton már négyszer nyerte meg a Kanadai Nagydíjat, míg a csapattársa egyszer sem, ennek a statisztikának szintén nem tulajdonít különösebb jelentőséget. „Vannak pályák, ahol az embernek egy kicsit minden természetesebben megy. Számomra ez is ilyen, remélhetőleg ki tudom majd használni ezt a hétvégén" – mondta. „Az előrejelzés azonban eléggé szeszélyes időjárást ígér, és voltak itt rossz versenyeim is, úgyhogy valószínűleg ugyanolyan érzésekkel érkeztem meg, mint mindenki más."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!