Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok elmondta, versenyzői pályafutása után is a Mercedes kötelékében kíván maradni, de a Ferrari autóinak megjelenését is vonzónak tartja.

A legtöbb autóversenyzővel ellentétben a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton nem vágyakozik arra, hogy a Ferrari pilótája legyen. Az olasz márkát sokan azonosítják magával az autóversenyzéssel, mivel a Ferrari lételeme a versenygés, és minden kategória presztízsét emeli, ahol elindul, de Hamilton szíve inkább egy másik legendához, a Mercedes Ezüstnyilaihoz húz.

„Ránézek a csapatomra, az Ezüstnyilakra, és azt gondolom, hogy egy történet részese lehetek, és az is maradok, jóval az után is, hogy lejár itt az időm” – mondta Hamilton a Sky Sportsnak. „Azután is részt akarok venni ebben, miután felhagyok a versenyzéssel.”

Hamilton még sokáig viselné a csillagot Forrás: RIA Novosti/Vladimir Astapkovich

Pályafutása eddigi szakaszában Hamilton általában Ayrton Sennát, és korábbi csapatát, a McLarent nevezte meg inspirációként, de arra is kitért, hogy 13 esztendős kora óta a Mercedes is segíti az előmenetelét. Amikor viszont a gyári istállóhoz szerződött, kikötötte, hogy csak korlátozott számú szponzori megjelenésen hajlandó részt venni, és azóta úgy tűnt,

inkább Nico Rosberg az, aki képviseli a márkát az évek során egyre extravagánsabbá váló Hamilton ellenében.

„Azt imádom a Mercedesszel kapcsolatban, hogy amikor megnézzük Sir Stirling Mosst vagy a többi, ma már idősebb versenyzőt, ők még mindig a Mercedesszel vannak. Ez egy életre szóló márka” – lelkesedett Hamilton. „Ők a szárnyaik alá vettek, gondoskodnak rólam, és ennek örökké a része akarok maradni. Ennek az ellenkezőjét el sem tudom képzelni.”

Hamilton és Sir Stirling Moss Monzában Forrás: Hans-Dieter Seufert/Mercedes AMG Petronas

Hamilton tavaly hosszabbította meg a szerződését 2019-ig, és a tárgyalások részeként felröppent pletykák a Ferrarival is összefüggésbe hozták, ahogy most Rosberget is. A brit versenyző esetében a szóbeszédeket elsősorban az táplálta, hogy Hamilton vásárolt egy limitált példányszámú LaFerrari szupersportautót, de azt mondja, nem áhítozik arra, hogy átvegye Sebastian Vettel helyét a Scuderiánál.

– emlékezett vissza. „Akár utcai, akár F1-es autóról van szó, egy Ferrari mindig csodásan néz ki. Van valami nagyon különleges abban, ahogy az olaszok rajonganak azért a csapatért, de én 13 éves korom óta a Mercedesszel vagyok, ami több, mint a hozzám hasonló korú versenyzők esetében. Őszintén szólva, jelenleg nem úgy tekintek Sebastianra és a Ferrarira, hogy ’a fenébe, az ő helyén szeretnék ülni’.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!