Vágólapra másolva!
A világbajnoki pontverseny éllovasa túllépett azon, hogy Hamilton kiütötte a Spanyol Nagydíjról, azt viszont nem cáfolta, hogy távozhat a Mercedestől.

A szezon végén lejár Nico Rosberg szerződése a Mercedesnél, és a Spanyol Nagydíjon olyan pletykák kezdtek terjedni, hogy a Ferrari megkörnyékezheti a pontverseny éllovasát, aki

adott esetben Kimi Räikkönent válthatná.

A Corriere della Sera szerint már a tárgyalások is megkezdődtek a felek között. Dieter Zetsche, a Mercedes többségi tulajdonosa, a Daimler AG igazgatótanácsának elnöke ugyan azt állította, Rosberggel jövőre is érvényes szerződésük van, ez azonban így valószínűleg nem igaz - alighanem csak valamilyen opciójuk van rá.

„Boldog vagyok a Mercedesnél, de majd meglátjuk, mit hoz a jövő” – nyilatkozta Rosberg kedden, miután a hétfőn az El Mundo Deportivo arról számolt be, hogy Toto Wolff a McLarennél versenyző Fernando Alonsót szemelte ki a pótlására, amennyiben a távozás mellett dönt.

Rosberg távozása meggyengítené a Mercedest, de valószínűleg csak taktikázik a szerződéshosszabbítás előtt. A Ferrarinál Räikkönent válthatná Forrás: RIA Novosti/Alexey Filippov

„Fernando a sporttörténet egyik legjobb versenyzője, és bírom a személyiségét is, de a mostani prioritásunk Nico” – nyilatkozta Wolff. „Ha nem akar hosszabbítani velünk, akkor további lehetőségeket is figyelembe veszünk, például Fernandót” – tette hozzá az osztrák, aki Rosberghez hasonlóan valószínűleg csak taktikázik a szerződéssel kapcsolatos tárgyalások részeként.

Az egyébként is feszült helyzetben olaj a tűzre, hogy a két Mercedes a Spanyol Nagydíjon először nullázta le mindkettejük versenyét a 2014-es szezon eleje óta, amikor kiéleződött Lewis Hamilton és Rosberg párharca. A két rivális viszonya korábban már többször is mélypontra került, de úgy tűnik, az eddigi legsúlyosabb összetűzésüket egyelőre kezelni tudják, és nem kezdenek újra acsarkodni.

Mindkét Mercedes kiesett a Spanyol Nagydíjról Forrás: AFP/Josep Lago

„Vasárnap nyilvánvalóan nem alakultak jól a dolgok a számunkra, de a kapcsolatunk ugyanolyan maradt, mint azelőtt” – nyilatkozta Rosberg, aki 39 pontos előnnyel vezeti a pontversenyt, immár nem Hamilton, hanem Räikkönen előtt.

és meglep, hogy az emberek még mindig beszélnek róla. Megértem, persze. Nehéz volt feldolgozni, de lezártam” – szögezte le.

„Végső soron azért vagyunk itt, hogy a győzelemért harcoljunk, és megvívjunk egymással. A csapat is ezt akarja, nekik is így izgalmas, de vasárnap ezúttal nem jól sült el a dolog. Én már nem rágodok ezen, inkább a tesztre összpontosítok, hogy megértsem azt a sok-sok dolgot, amit ma megtanultam.”

Az izgalmasan hangzó pilótakeringőnek ugyanakkor ránézésre több akadálya is van: Sebastian Vettel a honfitársával, Rosberggel nem jön ki túl jól, és az sem magától értetődő, hogy Alonso már két év után elhagyhatná a McLarent.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!