Alonso nem megy a Mercedeshez

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, Fernando Alonso, McLaren Honda, Japán Nagydíj
Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton (L) shows his smartphone to McLaren Honda's Spanish driver Fernando Alonso (R) during a press conference at the Suzuka Circuit ahead of the Formula One Japanese Grand Prix in Suzuka on October 6, 2016. / AFP PHOTO / YUYA SHINO
Vágólapra másolva!
A csapat alkalmazottainak kijelentette, hogy továbbra is hisz a McLarenben, amivel lényegében kizárta, hogy jövőre a Mercedeshez szerződjön.

Fernando Alonso megnyugtatta a McLaren alkalmazottait, hogy nem hagyja el őket a következő szezonban. Úgy tűnik, ezzel bebizonyosodott: a Mercedes nem vele fogja pótolni a világbajnoki cím megszerzése után váratlanul visszavonuló Nico Rosberget.

– jelentette ki Alonso kedden az istálló központjában, Wokingban.

Úgy tűnik, Alonso tényleg nem megy Hamilton mellé a Mercedeshez Forrás: AFP/Yuya Shino

A kétszeres világbajnok 2015 óta versenyez a McLarennél, de a vártnál döcögősebb az építkezésük a Hondával, és két év alatt nemhogy a vb-cím, még a dobogó közelébe sem jutottak. Ez is táplálta a felvetést, hogy Alonso kitáncol a szerződéséből, ha lehet, és karrierjének végéhez közeledve megpróbál a versenyképesebb Mercedeshez igazolni.

Toto Wolff korábban azt mondta, elsődlegesen nem egy szerződésben álló sztárpilóta elcsábításában gondolkodnak, de nem vetette el a lehetőséget, hogy egy baráti alkuval megszerezzék valamelyiket. Rosberg helyére jelenleg Valtteri Bottas és Pascal Wehrlein tűnik a legesélyesebbnek.

Azt, hogy Alonso nem hátrál ki a McLarennel kötött, 2017 végéig szóló egyezségéből, a múlt héten megerősítette a menedzsmentjében még mindig érdekelt Flavio Briatore is.

Ő azt mondta, bár a spanyol versenyző 2014 után a Ferrarit is a szerződésének lejárta előtt hagyta el a McLaren kedvéért, „az más helyzet volt, mert volt egy megállapodásunk (Luca di) Montezemolóval: ha 2014-ben nem nyerjük meg a világbajnokságot, szabadon távozhatunk. Luca betartotta az ígéretét. A csapat főnöke, (Marco) Mattiacci ajánlott nekünk még három évet, csak nem fogadtuk el.”

Alonso egyébként 2007 végén is úgy távozott a McLarentől, hogy a szerződése papíron még két évig érvényes lett volna.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!