Räikkönen százszor gyakorolta a rajtolást

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Manor, Scuderia Toro Rosso, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, Olasz Nagydíj, rajt
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 06: Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing drives next to Will Stevens of Great Britain and Manor Marussia, Daniil Kvyat of Russia and Infiniti Red Bull Racing, Max Verstappen of Netherlands and Scuderia Toro Rosso and Kimi Raikkonen of Finland and Ferrari during the Formula One Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 6, 2015 in Monza, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images/Red Bull Content Pool // P-20150906-00503 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Miután Monzában máig nem teljesen tisztázott okokból elrontotta, a szimulátorban igyekezett csiszolni a technikáját. Nem tart attól, hogy újra gondjai lesznek.

Kimi Räikkönen a két héttel ezelőtti Olasz Nagydíj időmérőjén a 2. rajtkockát szerezte meg, 2013 óta a legjobb edzéseredményét érve el, ezzel azonban semmire nem ment, mert a rajtnál beragadt, és rögtön az utolsó helyen találta magát. Hogy ez többé ne ismétlődhessen meg, sajtóértesülések szerint Monza óta nagyjából száz gyakorlórajtot végzett a Ferrari szimulátorában, és nem tart attól, hogy újra elrontja a procedúrát.

Közvetlenül az Olasz Nagydíj után Räikkönen azt állította, mindent ugyanúgy csinált, mint máskor, a Ferrarit irányító Maurizio Arrivabene viszont úgy vélte, rossz helyen tartotta az egyik ujját. A finn Szingapúrban kijelentette, hogy a malőrnek semmi köze nem volt az egy versennyel előtte, Spában bevezetett manuális rajtszabályokhoz.

Räikkönen Monzában visszaesett a mezőny végére Forrás: Getty Images/Mark Thompson

„A lefulladásgátló aktív volt, és azt hittem, mindent jól csináltam, de lehet, hogy a második kuplungon valamiért egy kicsit rossz pozícióban volt az ujjam" – magyarázta. „Arról azonban szó sincs, hogy valamin változtatnunk kellene. Egy nagyon apró probléma járt súlyos következményekkel."

„Már nagyon régóta ugyanazt a procedúrát alkalmazzuk, csak most épp félrecsúszott valami. Ez nem az új szabályok miatt volt. Ugyanúgy megtörténhetett volna tavaly, vagy az idén korábban is."

Ha nem számoljuk Kanadát, ahol Sebastian Vettelnek gondjai támadtak a motorral, Räikkönen Monzában mindössze másodszor győzte le a csapattársát az időmérőn, de azt mondta, semmilyen különösebb oka nem volt annak, hogy ezúttal gyorsabb volt nála. „Nem hinném, hogy bármi különlegeset tettünk volna, csak azon a hétvégén minden összeállt" – jelentette ki. „A legtöbb versenyen jónak éreztem az autót, de a részletek nem mindig stimmeltek."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!