Vágólapra másolva!
A brit pilóta azt viszont elismerte, hogy „érzelmi mérföldkő” lesz, ha beállítva gyerekkori példaképének eredményeit, de ez nem jelent számára az átlagosnál nagyobb nyomást.

A Szingapúri Nagydíjon F1-es pályafutása során 161. alkalommal állhat rajthoz Lewis Hamilton, ezzel utoléri gyerekkori hőse, Ayrton Senna indulásainak számára, ráadásul a 41. győzelmét is megszerezheti, ami pont ugyanannyi, amennyit a brazil legenda elért az 1994-ben történt halálos balesetéig. Hamilton egy szingapúri rendezvényen elismerte, hogy sokat jelent számára a helyzet, de nem érez magán a szokásosnál nagyobb nyomást.

„Arra fókuszálok, hogy ugyanolyan munkát végezzek, mint az előző futamon, de egyfajta mérföldkőhöz érek a pályafutásomban” – nyilatkozta a brit pilóta. „Mindig is utol akartam érni Ayrton Sennát, és most nagyon közel állok az általa teljesített futamok számához, csak egyre vagyok ettől, ahogy a futamgyőzelmei számától is. Nem érzek viszont különös nyomást a hétvége előtt. Úgy gondolom, nagyon érzelmes pillanat lesz, ha ugyanazokat az eredményeket elérem egy adott ponton, akár ezen a hétvégén.”

Hamilton már csak egy győzelemre van Senna eredményétől Forrás: Daimler

Hamilton szerint az előző futam után csak annyit mondtak el neki, hogy hány versenyen indult eddig, és „csodálatos érzésnek” nevezte, hogy az indulásaik és a győzelmeik száma megegyezhet Sennáéval. „Gyerekként kijelöltem a célomat, és elértem azt. Úgy gondolom, most is kijelöltem egy célt, és közel járok hozzá. Talán ezen a hétvégén történik meg, talán nem, de így is komoly kihívás vár rám, és remek érzés, hogy (az élen) lehetek” – utalt a világbajnoki küzdelemre, amelyben jó esélyei vannak.

A 30 esztendős versenyző ezzel összhangban kijelentette, a rekord hajhászása helyett továbbra is az év végi siker lebeg a szeme előtt. „Azért vagyok itt, hogy a világbajnoki címért küzdjek, erre koncentrálok” – közölte. „Nem az a dolgom, hogy a Senna által elért eredményekre fókuszáljak, meg arra, hogy nekem eddig mi jött össze. Az a dolgom, hogy megnyerjem a versenyt, és mindent meg fogok tenni a világbajnokság megnyerése érdekében. Ezen túl nincs rajtam nyomás a hétvégén.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!