Vágólapra másolva!
A brit elismeri, hogy a csapattársa gyorsabb volt nála az Osztrák Nagydíjon, de úgy érzi, a rajtnál vesztette el a versenyt. Rosberg örül, hogy tavaly óta sikerült javítania a versenytempóján.

Az Osztrák Nagydíjat Lewis Hamilton kezdhette meg a pole pozícióból, de csak néhány métert tölthetett az élen, mert a csapattársa, Nico Rosberg már a rajtnál megelőzte őt. A német győzelmét ezután senki nem veszélyeztette: Hamilton már a verseny elején másodpercekkel lemaradt tőle, és később sem tudott elég közel kerülni hozzá.

Rosberg elmondta, nem a rajtjára a legbüszkébb, hanem arra, hogy a verseny során végig remek tempót tudott diktálni. „Nagyon jó volt a versenytempóm, ennek örülök a legjobban" – nyilatkozta. „Azt hiszem, megtaláltam, ami tavaly hiányzott a versenyeimből. Idén jobb a tempóm a futamokon, ez a következő versenyekre nézve is biztató."

Hamilton a bokszkiállások előtt elkezdett közeledni Rosberghez, de a németet nem aggasztotta különösebben a csapattársa tempója. „Igen, a jobb első gumim szemcsésedett" – mondta az Origo GPhírek kérdésére. „Nagyon nehéz megjósolni, hogy ez a fázis mikor kezdődik és mikor ér véget, és ezúttal nekem több bajom volt vele, mint Lewisnak. De bíztam benne, hogy elöl tudok maradni, hiszen én kaptam először új gumikat, amelyeken rögtön keményen beletaposhattam a gázba, és újra növelhettem az előnyömet, úgyhogy nyugodt voltam."

Hamilton nem tudott elég közel kerülni Rosberghez. Kattintson a képre az Osztrák Nagydíjról készített galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP

Hamilton is Rosberget dicséri

Rosberg az idei harmadik győzelmét aratta Ausztriában, és a bajnokságban 10 pontra csökkentette a Hamiltonnal szembeni hátrányát. A brit láthatóan csalódott volt a második helye miatt, de elismerte, hogy ezúttal a csapattársa nyújtott jobb teljesítményt.

„Nico fantasztikus munkát végzett, gyorsabb volt nálam ezen a versenyen" – mondta. „Már azzal hátrányba kerültem, hogy rosszul rajtoltam. Miután a második etapot is Nico mögött kezdtem meg, csak arra figyeltem, hogy behozzam az autót a célba, mert nem tudtam volna utolérni."

Hamilton elmondta, a gyenge rajtjához egy műszaki probléma is hozzájárulhatott. „Már a rajtnál elvesztettem a versenyt" – jelentette ki. „Kiengedtem a kuplungot, de nem működött úgy, ahogy kellett volna. Már Barcelona óta küzdök ezzel a problémával, előtte nagyon jó rajtjaim voltak."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!