Vágólapra másolva!
Tovább húzódik a világbajnoki címvédő és a Mercedes új megállapodásának véglegesítése, a brit pilóta elsősorban saját tapasztalatlanságát okolja a lassú haladás miatt.

„Nem valószínű”, hogy már a héten aláírják Lewis Hamilton és a Mercedes új szerződését, nyilatkozta a brit pilóta a Sky Sportsnak. A világbajnoki címvédő szerint a késlekedést az okozza, hogy nincs túl nagy tapasztalata az egyeztetések terén.

„Az előző futamon azt mondtam, hogy egy héten belül lezárulhat az ügy, de most először tárgyalok egyedül, és el sem tudják képzelni, hányszor kellett elolvasnom körülbelül 80 oldalt. Ez elég hosszú terjedelem, és végig jogi nyelvezetű. Igazából, elég nagy szívás volt” – jelentette ki.

Hamiltonnak meglepetésre nem hozott szerencsét az egyébként betiltott malajziai sisakja Forrás: Mercedes AMG Petronas

„Akadnak még pontok, amelyekről meg kell állapodnunk, zajlik az adok-kapok” – mondta. „Komoly problémák nincsenek, és a múlt héten nem is nagyon foglalkoztam a szerződés tanulmányozásával. Nem érzem, hogy különösebben sietnem kellene. Úgy gondolom, abban megállapodtunk, hogy együtt akarunk maradni. Még az egész év előttem áll, hogy egy adott ponton véglegesítsük.”

Brit lapértesülések szerint Hamilton alap fizetése nem változik jelentősen, de a bónuszokból több bevételre számíthat, amennyiben továbbra is sikeres tud lenni. Fernando Alonso mellett Hamilton évek óta a legjobban fizetett F1-es pilóták között szerepel, de az idén Sebastian Vettel mindkettejüknél többet keres.

A német pilóta bombaüzletet kötött a Ferrarival az idei szezonra, és az olaszok bizalmára meglepő malajziai győzelmével is rászolgált. Vettel diadala még a Mercedest is meglepte, a címvédő előrehozott fejlesztésekkel, és a korábbiaknál hatékonyabban együttműködő versenyzőpárossal készül a kínai hétvégére.

„Ezen a futamon sokkal hűvösebb lesz az előzőnél” – utalt Hamilton az extrém forróságra, ami Malajziában fogadta őket, és nagyban segítette a Ferrari teljesítményét. „A korábbi években a Ferrarinak mindig gondjai voltak a gumik felmelegítésével, de az elmúlt években mindig jól szerepeltek itt.”

Hamilton és Rosberg kivételesen közös megbeszélésen vettek részt a Mercedesnél

Nagy kérdés, hogy a bő egy éve gyakorlatilag kétszereplős világbajnoki küzdelemhez hosszabb távon is tudnak-e csatlakozni a Ferrari – vagy más csapat – versenyzői. Saját elmondása szerint Hamilton örülne ennek.

„Szerintem érdekes lesz, állok a verseny elébe” – jelentette ki a pontverseny éllovasa. „Az egyenesekben ugyanolyan gyorsak, mint mi, és az előző futamon csodás tempót diktáltak. Remélhetőleg a rajongók látnak némi küzdelmet Sebastian és köztem.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!