Vágólapra másolva!
A szerződéshosszabbítási tárgyalások utolsó fázisába lépett Lewis Hamilton és a Mercedes. A világbajnoki címvédő szerint további néhány évre kötelezi el magát jelenlegi csapatához, de nem tudja, hogy utána mit hoz a jövő. Úgy véli, családi problémái ellenére erősebb mentálisan, mint valaha.

Lassan fél éve húzódik Lewis Hamilton szerződéshosszabbításának ügye a Mercedes berkein belül, de a brit pilóta szerint hamarosan pontot tehetnek az idén lejáró együttműködést kiterjesztő megállapodásra.

„Remélhetőleg már a végső stádiumban vagyunk” – idézte Hamiltont a Sky Sports. „Nem tudom pontosan a menetrendet, nem sietünk, de már nagyon a vége felé járunk” – jelentette ki, és hozzátette; nem hiszi, hogy ez befolyásolta a felkészülését a címvédésre.

„A csapatot talán igen, bár nem gondolom. Erre az évre már egyébként is elköteleződtünk, úgyhogy (egy újabb szerződés) csak eggyel kevesebb beszédtémát adna.”

Hamilton elismerte, hogy bár Toto Wolff és Niki Lauda könnyed tárgyalópartnernek bizonyult, számára mégis „idegtépő” élmény egyedül, menedzser nélkül levezényelni az egyeztetéseket, de hiányérzete lett volna, ha nem próbálja meg.

Hamilton a következő években még biztosan a Mercedesnél marad. Forrás: AFP

A brit pilóta azt nem árulta el, hogy 2016-tól hány évre kötelezi el magát jelenlegi csapatához, és azt sem tudta megmondani, hogy utána folytatja-e a versenyzést, illetve, ha igen, akkor is kitart-e a Mercedes mellett.

„Ezt nagyon nehéz megmondani vagy megjósolni bármit a jövővel kapcsolatban, de a következő néhány évben, belátható időn belül elkötelezett vagyok e csapat mellett.”

A magánélet most nem probléma

A világbajnoki címvédő teljesítményét korábban erősen befolyásolta, hogy éppen milyen hangulatban volt, amire nagyban kihatott családi életének alakulása. Az idén januárban sokadszorra, és vélhetően végleg szakított korábbi élettársával, Nicole Scherzingerrel, és az új Mercedes bemutatóján is láthatóan komor arccal vett részt. Ennek ellenére nem tart attól, hogy a teljesítményére kihatnak a történtek.

„Tavaly magamra vettem egy mentális hozzáállást, ami azt mondanám, hogy áttörhetetlen” – mondta. „A korábbi évek során előfordult, hogy (a magánügyek) befolyásolták az életemet, de úgy érzem, áthoztam a mentalitásomat tavalyról. Voltam már ilyen helyzetben, erősebbnek érzem magam, mint valaha, nem lesz gond.”

Bár úgy tűnik, hogy Hamilton tavalyi eredményeit nehéz megjavítani, a brit versenyző mindenképpen erre törekszik. „Nem könnyű túltenni egy olyan szezonon, mint a tavalyi. A teljesítmény tekintetében talán a legjobb volt, amit valaha átéltem, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudnám felülmúlni, úgyhogy ez az, amire törekszem.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!