Vágólapra másolva!
„Nonszensznek” minősítette azokat a feltételezéseket, hogy a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton a Ferrarinál köthet ki 2016-ban. Az olasz csapatot csak a konstruktőri rangsor 3. helyére várja.

A brit és az olasz sajtó értesülései szerint a Ferrari tavaly kétszer is megpróbálta elcsábítani Lewis Hamiltont, aki maga is elismerte, hogy egyre több szurkoló hívja Maranellóba. A kétszeres világbajnokot az idei évre szerződés köti a Mercedeshez, és várhatóan hamarosan meg is hosszabbítják azt. Niki Lauda épp ezért értetlenül áll a híresztelések előtt.

„Nonszensz. Lewis jövőre is velünk lesz. Majd meglátják” – jelentette ki a Mercedes ügyvezetői jogkörök nélküli elnöke a Sport Bildnek. Lauda azt is elmondta, nem kapkodják el a hosszabbítást. „Nem, nincs előttünk időterv, és nyomás sincs rajtunk, mert Lewisnak még az év végéig szerződése van a Mercedesszel” – tette hozzá az RTL-nek. „Biztosan lesz új megállapodás.”

Forma-1, Niki Lauda Forrás: AFP

Lauda kitért a Mercedes ellenfeleire is. Úgy véli, hogy az előző szezon végéhez hasonlóan az idén is a Williams jelenti majd a legkomolyabb kihívást számukra, és a tavalyi háromszoros futamgyőztes Red Bull, valamint a javuló Ferrari csak utánuk fog követkeni.

„Valtteri Bottas a legnagyobb tehetség a fiatal pilóták között, de Felipe Massát sem szabad soha lebecsülni, aki szintén az elején lehet, ha jó napja van” – szögezte le. „A Williams mögött a Ferrari és a Red Bull körülbelül hasonló ligában játszik” – tette hozzá.

Sokan a Ferrari jelentős előrelépésére várnak, de Lauda szerint bár „nagyon jó csapatuk” van, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen „egymás ellen fog versenyezni.” Úgy véli, hogy „a Red Bull top pilótája egyértelműen Daniel Ricciardo”, és kijelentette, hogy „nem számítok túl sokra Danyiil Kvjattól.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!