Vágólapra másolva!
A franciának kevesebb pontja van, mint tavaly ilyenkor, pedig szerinte jobban teljesít. Idén sok nehézséggel kellett megküzdenie.

Romain Grosjean 2012-es szezonja elsősorban a sorozatos ütközései miatt marad emlékezetes, de amikor sikerült célba érnie, rendszerint remek pozícióban intette le a kockás zászló. Idén sokkal kevesebb incidensbe keveredett – a tavalyi négy helyett két kiesés áll a neve mellett az első tíz futam után -, mégis 12 ponttal kevesebbet gyűjtött, mint egy évvel ezelőtt.

A francia azonban azt állítja, idén sokkal jobb formában vezet, és ez csak tőle független tényezők miatt nem látszik az eredményein. „Szerintem egy ideje elég kiegyensúlyozottan vezetek” – nyilatkozta. „Az eredményeim azonban nem ezt mutatják. Az első négy versenyen az autónk beállításával voltak nehézségeink, és egyáltalán nem éreztem rá a vezetésére.”

Grosjean idén sokkal nyugodtabban vezet. Forrás: AFP

A Lotus a Bahreini Nagydíj előtt megoldotta a Grosjeant hátráltató problémákat, de a franciát állítása szerint továbbra is üldözte a balszerencse. „A szimuláció szerint Barcelonában a harmadik helyre is elég lett volna a tempóm, de eltörött a felfüggesztésem” – magyarázta, de hozzátette, hogy ő sem teljesített kifogástalanul. „Elismerem, hogy Monacóban én hibáztam – egész hétvégén túl gyorsan akartam hajtani.”

Grosjean szerint Kanadában „egyszerűen túl lassú” volt az autója, ezért végzett csak a 13. helyen, a Brit Nagydíjon pedig a verseny elején letörött első szárnya miatt nem sikerült pontot szereznie. Idei legjobb eredményeit Bahreinben és Németországban érte el, mindkét futamon felállhatott a dobogó harmadik fokára. Jelenleg a világbajnokság 8. helyén áll, 85 ponttal lemaradva csapattársa, Kimi Räikkönen mögött.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!