Vágólapra másolva!
Februárban nyílt időszakos kiállítás Michael Schumacher pályafutásáról Marburgban, most Kölnbe költöztetik a tárlatot. Ingyenes marad a belépés.

Februárban kiállítás nyílt Michael Schumacher pályafutásáról a németországi Marburgban, szponzora, a DVAG irodaépületében. Az időszaki tárlat most állandó helyet is kap, nemsokára Kölnbe költözik, ahol a MOTORWORLD nevű autós szórakoztató központban talál otthonra, és ingyenes belépéssel várja a korábbi hétszeres világbajnok rajongóit.

„Michael családjának kívánsága, hogy minden érdeklődő szurkoló láthassa Michael gyűjteményét belépődíj fizetése nélkül – nyilatkozta Schumacher menedzsere, Sabine Kehm. – Ez lehetővé teszi számukra, hogy újra megéljék az élményeiket. A helyszín közelsége Kerpenhez és a helyszín autózás iránti kötődése kiváló indok volt az együttműködéshez.”

Nemsokára új helyre költözik a kiállítás Forrás: DVAG

A kiállítás eredetileg annak apropóján nyílt, hogy az idén volt Schumacher ferraris bemutatkozásának huszadik évfordulója. A német pilóta kétszeres világbajnokként a Benettontól igazolt a Scuderiához, ahol 2000 és 2004 között további 5 világbajnoki címet nyert, mielőtt 2006-ban visszavonult, majd 2010 és 2012 között a Mercedesszel visszatért a mezőnybe.

Jó hír, hogy a sajtóközlemény szerint a kiállításon Schumacher privát autógyűjteménye is megtekinthető lesz.

A rossz hír, hogy a nyitás csak 2017/2018 fordulóján esedékes.

Schumacher 2013 decemberében életveszélyes fejsérüléseket szenvedett egy síbalesetben, azóta a világtól elzártan él, és csak annyit lehet biztosan tudni az állapotáról, hogy nem tud járni. Családja szigorú hírzárlatot tart fenn, mindössze fia versenyzői pályafutásáról lehet hallani, de édesapja helyzetéről Mick sem nyilatkozik.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!