Vágólapra másolva!
A német rekordbajnok sikereiről az egyik szponzora emlékezett meg 20 évvel azután, hogy Schumacher az első Ferrari versenyautóját tesztelte. Kivételesen családja is a nyilvánosság elé állt.

Kiállítást rendezett Michael Schumacher F1-es pályafutásáról szponzora, a DVAG. Az időszakos tárlaton a korábbi hétszeres világbajnok több autója, sisakja, trófeája, valamint egyéb értékes relikviák is megtekinthetők. A Marburgban összeállított kiállítás apropója, hogy

Schumacher 20 évvel ezelőtt kezdte tesztelni az F310-es Ferrarit,

amellyel később az 1996-os szezon során versenyzett, és a Williams technikai fölénye ellenére három győzelmet is aratott. A megnyitón Schumacher felesége, gyermekei, édesapja, valamint néhány barátja, köztük Norbert Haug és Stefano Domenicali is részt vett.

Marburgban nyílt kiállítás Schumacher pályafutásáról Forrás: DVAG

„Ő a sporttörténelem legsikeresebb versenyzője, és az ilyen napokon jó, ha emlékeztetjük magunkat erre" – mondta hétfői beszédében Sabine Kehm, a német expilóta és fia, Mick menedzsere. „Michael nem lehet itt, és természetesen nagyon hiányzik nekünk. Mindannyian tudjuk, hogy mi történt, ezen már nem változtathatunk. El kell fogadnunk, reménykednünk kell, támaszkodva a minket támogatókra.

A kiállítás két évig lesz megtekinthető Marburgban, a DVAG központi épületében. Az ingyenesen látogatható tárlatról bővebb információ a honlapján olvasható.

A rendezők több, korábban a nagyközönség által nem látott tárgyat is megkaptak a családi gyűjteményből,

így a látogatás valószínűleg a legelkötelezettebb rajongók számára is új élményekkel fog szolgálni.

Kehm szerint Schumachernek „a versenyzés volt az élete" és „senki sem szeretett volna jobban részt venni" a kiállítás megnyitóján, mint ő. Bár a rendezvény a ritka alkalmak egyike volt, amikor a családja a nyilvánosság elé állt, semmilyen új információ nem látott napvilágot a fejsérüléséből otthon lábadozó legenda állapotáról. Kehmet és Corinnát egyre több kritika éri, amiért nem hajlandók semmit elárulni arról, hogy hol tart Schumacher rehabilitációja.

Képek a kiállításról:

The first Michael Schumacher opened exhibition sponsored by Schumacher sponsor Deutsche Vermögensberatung AG - DVAG in Marburg, Germany. Day opened: 15th February 2016. (Exhibition will last around 2 years).

Posted by Michael Schumacher Fan Page on Monday, 15 February 2016

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!