Vágólapra másolva!
A Renault várhatóan már szerdán bejelenti Kevin Magnussen szerződtetését, a Manornál Rio Haryanto és a Mercedes védence, Pascal Wehrlein lehet a befutó.

A Forma-1 2016-os rajtrácsán egyelőre három hely betöltetlen: a Renault hivatalosan még nem nevezte meg a szponzorproblémák miatt menesztett Pastor Maldonado utódját, a technikai fronton megerősödött Manor pedig még egyik versenyzőjéről sem tett bejelentést. Úgy tűnik, a héten mindhárom kérdőjel eltűnhet.

A szaksajtó már kész tényként kezeli, hogy az idén a Lotus felvásárlása révén ismét gyári alakulatot indító Renault szerdai, Párizsban rendezett csapatbemutatóján – amelyen mi is ott leszünk – Kevin Magnussen fog feltűnni az újonc Jolyon Palmer oldalán.

Még a héten teljessé válhat az F1 mezőnye Forrás: AFP/Ferenc Isza

A Manornál öt lehetséges jelöltről beszélnek. Habár köztük van Alex Rossi, Wills Stevens és Maldonado is, a legtöbb esélye valószínűleg az indonéz Rio Haryantónak és a Mercedes védencének, a tavalyi DTM-bajnok Pascal Wehrleinnek van. Az ő esélyei a Motorsport.com szerint Maldonado kirúgása után megnőttek, mert a Manor a tapasztalatai miatt eredetileg a McLarennél 2014-ben egy szezont lehúzó Magnussent szemelte ki, de ő a Renault-hoz kerül.

A Mercedes nem akarna annyit fizetni Wehrlein szerepeltetéséért, mint amennyit a kis csapat egy gazdagabb szponzori háttérrel rendelkező pilótáért kaphatna, mivel azonban szeretnének egy nevesebb versenyzőt is, a DTM-bajnok, aki tavaly hat F1-es tesztnapot is teljesített, megfelelő választás lehet számukra.

Pascal Wehrlein esélyei megnőttek a Manornál Forrás: Daimler

A 23 éves Haryanto 2012 óta a GP2-ben indult, ahol tavaly három győzelemmel az összetett 4. helyén végzett. A Manornál leginkább azért van esélye, mert az indonéz olajvállalat, a Pertamina 5,6, az ifjúsági- és sportminisztérium pedig további 7,2 millió dollárral támogatja a Jakarta Post szerint. A lap azt írja, Haryanto és a csapat között a célegyenesbe fordultak, és már a héten lezárulhatnak a tárgyalások.

Az F1 2016-os mezőnye

Csapat Versenyző 1 Versenyző 2
Mercedes Lewis Hamilton Nico Rosberg
Ferrari Sebastian Vettel Kimi Räikkönen
Williams-Mercedes Valtteri Bottas Felipe Massa
Red Bull-TAG Heuer Daniel Ricciardo Danyiil Kvjat
Force India-Mercedes Nico Hülkenberg Sergio Pérez
Renault Kevin Magnussen ? Jolyon Palmer
Toro Rosso-Ferrari Max Verstappen Carlos Sainz
Sauber-Ferrari Felipe Nasr Marcus Ericsson
McLaren-Honda Fernando Alonso Jenson Button
Manor-Mercedes Rio Haryanto, Pascal Wehrlein, Alex Rossi, Will Stevens, Pastor Maldonado ?
Haas-Ferrari Romain Grosjean Esteban Gutiérrez

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!