Vágólapra másolva!
Szerdán jelenthetik be, hogy a dán pilóta váltja Maldonadót, mert a szponzora nem fizetett időben. A másik Renault-t vezető Palmer elárulta, milyen rajtszámmal kezdi első F1-es idényét.

Megállapodott Kevin Magnussen és a Renault menedzsmentje, így a dán pilóta majdnem egy teljes szezon kihagyása után visszatérhet az F1-es mezőnybe, adta hírül a Motorsport.com jól értesült forrásokra hivatkozva. Pastor Maldonado helye a szponzora, PDVSA anyagi gondjai miatt került veszélybe, a lap úgy tudja, az olajtársaságnak péntekig kellett volna fizetnie, azonban ez nem történt meg, a Renault pedig lépett, és Magnussen leigazolása mellett döntöttek.

A portál forrása szerint a két fél meg is állapodott, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a jogi feltételek is adottak-e, és aláírták-e már a szerződést. Amennyiben nem, Maldonadónak szerdáig lehet elméleti esélye arra, hogy megoldást találjon, mert ekkor tesz bejelentést a Renault a 2016-ban újjáalakuló gyári istállója felállásáról. Egyre valószínűbb viszont, hogy Magnussen lesz az újonc Jolyon Palmer csapattársa Enstone-ban.

Magnussen hamarosan a Renault színeit öltheti magára Forrás: McLaren

A dán pilóta a McLaren támogatását élvezve jutott el az F1-ig, majd a wokingiak színeiben dobogós hellyel mutatkozott be a 2014-es Ausztrál Nagydíjon. Teljesítménye utána hullámzó volt, de Ron Dennis így is meg akarta tartani, a Honda viszont elérte, hogy leigazolják Fernando Alonsót, a McLaren részvényesei pedig Jenson Button szerződésének meghosszabbításához is ragaszkodtak. Magnussennek így nem maradt hely, és 2015 végén egyszerűen elküldték a csapattól.

A Renault közben megvásárolta a csőd közelébe jutott Lotust, és bár élő szerződéssel rendelkeznek Maldonadóval és az idén 30-as rajtszámmal induló Jolyon Palmerrel, a venezuelai pilóta középszerű eredményei, és gyakori balesetei miatt csak szponzori háttere miatt volt vonzó az istálló menedzsmentje számára. Ezek viszont elapadni látszanak, ami megpecsételheti az egyszeres futamgyőztes sorsát.

Most jönne jól egy Skandináv Nagydíj

Magnussen esetleges visszatérésével újabb pilóta csatlakozna a mezőnyhöz Európa északi régiójából. A svéd Marcus Ericsson úgy véli, nem túl valószínű, hogy a közeljövőben Skandináv Nagydíjat rendeznek, de igény lenne rá. A finn pilóták, elsősorban Kimi Räikkönen népszerűsége világszerte is jelentős, és Ericsson szerint ő maga, és Valtteri Bottas is komoly szurkolótáborral rendelkezik hazájában.

„Nem hiszem, hogy ez mostanában megtörténik, de remek lenne a sport szempontjából, ha Észak-Európában is lenne egy verseny” – mondta az Autosportnak. „Vannak svéd és finn versenyzők, és Skandináviában komoly hagyományai vannak az autósportoknak. Szerintem rengetegen megnéznének ott egy futamot. Mostanában viszont nagyon sokba kerül megrendezni egy versenyt, ezért nem hiszem, hogy Svédországnak vagy a többieknek lenne erre pénze” – mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!