Vágólapra másolva!
Hétfőn megerősítette, hogy nem lesz ott a mezőnyben. Valószínűleg Magnussen lesz az utódja.

Pastor Maldonado, a Forma-1 fekete báránya hétfőn délután megerősítette, hogy elvesztette az állását a Renault-nál. A tavaly még Lotus néven versenyző csapat a télen váltott tulajdonost, Maldonadónak azonban nem ezért kell távoznia, hanem azért, mert szponzora, a PDVSA olajtársaság régóta tartozik a legutóbbi részlettel. Habár a cég képviselői pár héttel ezelőtt megpróbáltak egyezkedni a Renault-val, nem jártak sikerrel.

Ennyi volt: Maldonado az idén már nem indul az F1-ben Forrás: Lotus F1 Team

„Mindenki tudja, hogy az utóbbi napokban különféle pletykák keringtek a közeli jövőmmel kapcsolatban" – írta Maldonado egy közleményben. „Ma alázattal kell tudatnom önökkel, hogy a 2016-os szezonban nem leszek ott a Forma-1 rajtrácsán. Köszönöm a támogató üzeneteket és a sorsomért érzett aggodalmat. Nagyon megtisztelve érzem magam, hogy ennyien mellettem álltak, és ilyen teljesítményt nyújthattam."

A 30 éves Maldonado még 2011-ben, a GP2 bajnokaként érkezett meg az F1-be, ahol számtalan ütközése miatt annak ellenére balhés versenyzőként vált ismertté, hogy a 2012-es Spanyol Nagydíjon még egy meglepetésgyőzelmet is sikerült aratnia. A Williamsnél eltöltött három év után az előző két idényben már a Lotust képviselte, és a csapatnál úgy érezték, a tavalyi szezon végén kiegyensúlyozottabbá vált a teljesítménye.

Az utódja valószínűleg a McLaren volt pilótája, Kevin Magnussen, a Renault másik versenyzője az újonc Jolyon Palmer lesz.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!