Vágólapra másolva!
A Ferrarinál is bizakodnak az ígéretes bahreini nyitónap után. Räikkönen megrovást kapott egy manőveréért.

A Ferrari az idei szokásoknak megfelelően gyors volt a Bahreini Nagydíj pénteki edzésnapján is, amely azonban nem alakult zavartalanul számukra: a sportfelügyelők mindkét versenyzőjük ellen vizsgálatot indítottak.

Sebastian Vettel autója délután elromlott, este, a második edzés végén pedig egy feltételezett fékhiba miatt belecsúszott az éppen kanyarodó Sergio Pérezbe, amikor kihajtott a bokszból. A Ferrari első vezetőszárnyának jobb első szárnyvéglapja letört, ám Vettel később megkereste a mexikói versenyzőt, hogy elnézést kérjen tőle, a felügyelők pedig egyiküket sem találták felelősnek a történtek miatt.

Vettel csak a 4. helyen zárta a napot a csapattársa mögött, de hozzá hasonlóan ő sem teljesítette hibátlanul a leggyorsabb körét: az utolsó kanyarban lesodródott a pályáról. Így végül 6 tizeddel lett lassabb az élen végző Nico Rosbergnél, mégis úgy vélte, „ettől függetlenül elég szorosnak tűnik a küzdelem, bár tudjuk, hogy a Mercedes az időmérőre mindig feltekeri a motorját. Még mindig előttünk vannak. Minél közelebb kerülünk hozzájuk, annál jobb."

Ezúttal Räikkönennek volt jobb napja Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

A Ferrari versenytempóját az esti hosszú etapok során a Mercedes is aggasztóan erősnek találta. A kérdésre, hogy a győzelem is elérhető-e számukra, Vettel, aki a lágy gumikon mindenkinél jobb köridőket ért el, azt felelte: „Az mindig lehetséges. A legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat az autóban, és stabil alapokra építhetünk. Végső soron gyorsnak kell lennünk, bármilyenek is a körülmények. Kínában is hűvös volt, szerintem mégsem tűntünk lassúnak."

Räikkönen este a 3. helyen végzett, és a hosszú etapjában is tartani tudta a lépést a csapattársával, Vettellel ellentétben mégsem volt elégedett. Ő nem biztos benne, hogy a Ferrari a hétvégén a Mercedes méltó ellenfele lehet. „A köridőket még nem néztem át, de szerintem nem állunk olyan jól, mint szeretnénk" – mondta. „A második edzésen kicsit küszködtem a beállításokkal. Az autómat nem volt könnyű vezetni, ezért a pálya bizonyos pontjain szenvedtünk."

Räikkönent – aki szombaton arra fog törekedni, hogy végre ne kövessen el hibát az időmérőn – megrovásban részesítették a sportfelügyelők, mert szerintük „potenciálisan veszélyesen vezetett", amikor este jobbról kikerülte a bokszkijáratnál várakozó Marcus Ericsson Sauberjét, és közben behajtott a garázsok előtti területre.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!