Rosberg volt a leggyorsabb, Vettel ütközött

Események

Forma-1, Nico Rosberg, Mercedes, Bahreini Nagydíj
Vágólapra másolva!
A Bahreini Nagydíj második szabadedzését a Mercedesek nyerték, de szinte senkinek nem volt tiszta a leggyorsabbnak szánt köre, így a Ferrarik hátránya is nagyobbnak tűnik a valóságosnál. Vettel a végén egy fékhiba miatt még össze is koccant Pérezzel, amikor a bokszból hajtott ki éppen.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül46 bejegyzés

Nico Rosberg nyerte a Bahreini Nagydíj péntek esti, már villanyfénynél megrendezett második szabadedzését, amely a megszámlálhatatlanul sok elfékezés és egy koccanás miatt a szokásosnál sokkal eseménydúsabbnak bizonyult a sivatagi pályán.

Jóformán a Mercedes német versenyzője volt az egyetlen, aki többé-kevésbé hibátlanul teljesítette a leggyorsabb körét a lágy gumikkal. Azonban így is csak 0,115 másodpercet vert Lewis Hamiltonra, aki egy látványos hibáig gyorsabbnak tűnt nála. Rosberget az edzés végén behívták a bokszba, mert a mérnökeinek „valami nem tetszett" a telemetriáján. Addig ő a lágy, míg Hamilton a közepes gumikon bonyolította le a versenyszimulációját, és szerinte mindkét keverék strapabíró volt.

Az immár szinte kötelező 3-4. helyet megszerző Ferrarinál hasonló volt a helyzet, mint a Mercedesnél: Sebastian Vettel a lágy gumikon teljesített első körében még úgy is jóval gyorsabb volt Kimi Räikkönennél, hogy az utolsó kanyarban nagyon lesodródott a pályáról, a mérnöke szerint fél másodpercet veszítve. Ugyanezt a hibát követte el a finn is, csak kevésbé látványosan, s mivel a csapattársával ellentétben a második körében javítani tudott, végül ő végzett előrébb.

Este Rosberg teljesítette a leggyorsabb kört - katt a galériához! Forrás: AFP/Mohammed Al-Shaikh

A Ferrari aztán mindkét versenyzőjét a lágy gumikon küldte ki a pályára, és a hosszú etapokon ismét a Mercedest fenyegető – sőt, sokkal erősebb – tempót diktáltak. Vettel azonban belekeveredett egy incidensbe, amikor pár perccel a leintés előtt kereket cserélt, és a bokszból kihajtva nem tudott lelassítani, így összekoccant az első kanyarba épp beforduló Sergio Pérezzel. Bár fékhibára gyanakodott, mert azt állította, az autója egyszercsak nem lassult tovább, elnézést kért a mexikóitól.

A sportfelügyelők ennek ellenére vizsgálatot indítottak ellenük. Ahogy Kimi Räikkönen és Lewis Hamilton ellen is: őket azért jelentette fel a versenyigazgató, mert jobbról, a garázsok területére hajtva kerülték meg a bokszkijáratnál a sorára váró Marcus Ericsson Sauberjét.

Valtteri Bottas egy mért körön megközelítette a Ferrarikat, pedig ő is csúnyán elfékezte magát a legjobb körében, míg mögötte Daniel Ricciardo és Pastor Maldonado végzett. A McLarennek jó napja volt, legalábbis Fernando Alonso oldalán: ő 12. lett, Jenson Button autója viszont este is elromlott, bár olyan jó helyen parkolt le vele, hogy vissza tudták szállítani a garázsba, és később folytathatta a körözést.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!