Vágólapra másolva!
A Kínai Nagydíj győztese azt mondja, hogy a csapat tudatosan, és nem kísérletezve variálta át az autó beállításait az edzések után. Nico Rosberg örül, hogy a nehéz hétvégét a 2. helyen zárhatta.

Malajzia és Bahrein után Kínában sem talált legyőzőre Lewis Hamilton, aki 4 pontra megközelítette mercedeses csapattársát a bajnokságban. A brit versenyző hétvégéje ugyan nehezen indult - a szabadedzéseken műszaki gondok hátráltatták, és nem is volt elégedett az autójának viselkedésével -, de a futamon magabiztosan, a rajttól a célig az élen haladva győzött.

"Keményen dolgoztunk, sokat beszéltünk a mérnökökkel, szóval nem találgattunk, hanem a megfelelő intézkedéseket hajtottuk végre a mai napra készülve" - mondta Hamilton a beállításokról, melyeket az eső miatt szombaton nem tudott kipróbálni száraz pályán. "Egyértelműen lendületben vagyunk. Keményen dolgozom, a csapat szintén, és tovább akarunk javulni Európára."

Hamiltont csak az zavarta meg kissé, hogy a kockás zászlót véletlenül egy körrel hamarabb lógatták be elé a kelleténél. "Furcsa volt. Azt hittem,hogy hallucinálok. Felnéztem egy pillanatra a célegyenesben, és megláttam a zászlót, pedig arra számítottam, hogy hátra van még egy kör" - elevenítette fel az esetet. "Egy másodpercre elvettem a lábam a gázról, de senkit sem láttam a falnál, ezért utána tovább hajtottam. Nagyjából egy másodpercet vesztettem. Megkérdeztem a csapatot, és közölték, hogy nem (ért véget a futam), így mentem tovább."

A Mercedes újabb kettős győzelmet ünnepelhet Forrás: AFP/Mark Ralston

A 2. helyen Nico Rosberg ért célba a másik Mercedesszel, Hamiltontól majdnem 20 másodperccel lemaradva. A német kálváriája folytatódott, és ennek tükrében kifejezetten örül, hogy csak hét pontot vesztett Hamiltonhoz képest az összetettben.

"Nem volt tökéletes hétvégém. Sok minden félresiklott: először műszaki problémával szenvedtem, majd távolról sem végeztem tökéletes munkát az időmérőn" - sorolta. "Ma nem volt telemetriám, ezért a csapat nem tudott adatokat fogadni az autómtól. A mérnökeim nem látták, hogy mi történik az autóval, ezért a kuplungot sem tudtam beállítani a rajthoz."

Ennek következtében a negyedikről a 7. helyre csúszott vissza néhány kanyar alatt, és még Valtteri Botasszal is koccant. Innen kellett előreverekednie magát, amit végül meg is tett több előzéssel. A 2. helyet a 42. körben foglalta el Fernando Alonso megelőzésével. "Az, hogy második lettem a versenyen egy kármentős hétvégén, nagyszerű" - értékelt Rosberg.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke kiemelte, hogy a német pliótának nagyon nehéz dolga volt. "Gyakorlatilag a felvezető körben elvesztettük a telemetriát. Semmennyi adatunk sem volt. Olyan volt (Rosbergnek), mintha vakon kellett volna vezetnie, de káprázatos munkát végzett."

Rosbergnek a probléma miatt rendszeresen diktálnia kellett rádión a kijelzőjén lévő adatokat, ami nem volt az ínyére, de mint elmondta, csak azért, mert a nehéz 1-es kanyarban kellett beszélnie a benzinmennyiségről.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!