Megtörte a csendet a brutálisan összevert török focibíró

MKE Ankaragucu President Faruk Koca punched referee Halil Umut Meler attack,punched,Soccer Horizontal
ANKARA, TURKIYE - DECEMBER 11: Referee Halil Umut Meler falls to the ground after Faruk Koca, President of MKE Ankaragucu throws a punch to him following the Turkish Super Lig week 15 football match between MKE Ankaragucu and Rizespor at Eryaman Stadium in Ankara, Turkiye on December 11, 2023. The match ended 1-1. Emin Sansar / Anadolu (Photo by Emin Sansar / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
Kiengedték a kórházból a török játékvezetőt, Halil Umut Melert, akit az Ankaragücü-Rizespor mérkőzésen a hazai csapat klubelnöke brutálisan leütött.

Kiengedték a kórházból a kegyetlenül megvert bírót

A török bajnokságokat kedden azért függesztették fel, mert az 1-1-re végződött az Ankaragücü-Rizespor mérkőzésen a hazai csapat elnöke, Faruk Koca berohant a pályára és megütötte Halil Umut Meler bírót, aki a földre esett, ahol többen megrugdosták. A játékvezető szemsérüléssel került kórházba, de már kiengedték. A magyar védő, Mocsi Attila sérülés miatt nem volt a Rizespor keretében, a lelátóról nézte végig a találkozót, a botrányos esetnél pedig már a kispad mellett állt, ám a tömeg miatt nem látta az ütést.

Halil Umut Melert kiengedték a kórházból Forrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu/Lokman Ilhan

Meler elmondása szerint Koca őt és a segítőit is halálosan megfenyegette, miután megütötte.

emlékezett vissza a történtekre a 37 éves játékvezető, aki a kórházból történő kiengedése után az állapotáról és a jövőjéről is beszélt.

Soha többé nem vezet meccset a török bíró?

utalt sejtelmesen a jövőjére Meler.

Halil Umut Melert brutálisan leütötte az Ankaragücü elnöke Forrás: X

A történtek után bizonytalan időre felfüggesztették a török focibajnokságokat, majd Mehmet Buyukeksi, a Török Labdarúgó Szövetség elnöke szerdán bejelentette, hogy jövő keddtől folytatódhatnak a bajnoki küzdelmek az országban.

A botrányosan viselkedő klubelnök mellett két embert vettek őrizetbe, Koca pár órával a letartóztatását követően lemondott posztjáról és elnézést kért a játékvezetőtől.