Szörnyű állapotban került kórházba a brutálisan megvert török focibíró - videó

Faruk Koca, Halil Umut Meler
Halil Umut Meler játékvezetőt brutálisan megverték
Vágólapra másolva!
A török labdarúgó-bajnokságban megrendezett Ankaragücü-Rizespor döbbenetes botrányba fulladt, ugyanis a játékvezetőt brutálisan megverték. A 37 éves bírót az eset után kórházba kellett vinni, ahol a török elnök, Recep Erdogan is meglátogatta.

Döbbentes bíróverés a török bajnokin

A hazai együttes a mérkőzés végén bukta el a három pontot, a magyar válogatott kerettag Mocsi Attilát is foglalkoztató Rizespor a 97. percben egyenlített. A lefújást követően totálisan elszabadultak az indulatok, a legnagyobb botrányt az Ankaragücü pályára berohanó elnöke, Faruk Koca okozta, aki leütötte Halil Umut Meler játékvezetőt.

A brutálisan összevert és megrugdosott bírót csak a rendőrök tudták kimenekíteni az őrjöngő tömegből,

majd "a szégyen éjszakája" után a Török Labdarúgó Szövetség azonnali hatállyal bizonytalan időre valamennyi osztály bajnokságát felfüggesztette.

Halil Umut Meler játékvezetőt brutálisan megverték Forrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu/Emin Sansar

A játékvezető szemsérüléssel került kórházba, és a dühöngő focielnököt, a szívproblémával küzdő Kocát is kórházba vitték, majd a kezelése után őrizetbe vették további két gyanúsítottal együtt.

Botrányos magyarázattal állt elő az agresszív klubelnök

Meler elmondása szerint Koca őt és a segítőit is halálosan megfenyegette, miután megütötte.

- emlékezett vissza a történtekre a 37 éves Meler.

A Demiroren hírügynökség beszámolója szerint az őrizetbe vett klubelnök a kihallgatásakor azzal védekezett, hogy az eset a játékvezető "hibás döntései és provokatív viselkedése" miatt történt.

- jelentette ki Koca.

Faruk Koca klubelnök képtelen volt fékezni az indulatait Forrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu/Emin Sansar

Gianni Infantino, a FIFA elnöke is megszólalt az ügyben, a sportvezető az Instagramon elfogadhatatlannak nevezte az esetet és hangsúlyozta, hogy a futballban nincs helye az erőszaknak.

"Játékvezetők nélkül nincs labdarúgás. A bíróknak, a játékosoknak, a szurkolóknak és a hivatalos személyeknek egyformán biztonságban kell lenniük a mérkőzéseken, ezért felszólítom az illetékes hatóságokat, hogy biztosítsák ezt minden szinten" - írta Infantino.

Erdogan is meglátogatta a kórházban az összevert bírót

A török szövetség bejelentette, hogy határozatlan időre az összes bajnokságot felfüggesztik, és rendkívüli ülésen vitatják meg, mit tegyenek az erőszak ellen. "Sajnálatos és szégyenletes, hogy a labdarúgásban ilyen történt" - mondta a Mehmet Buyukeksi, a szövetség elnöke.

Recip Erdogan török elnök, aki a kórházban személyesen meglátogatta Melert, szintén elítélte a támadást: "A sport békét és testvériséget jelent.

- írta a közösségi médiában.

Melert szemgödör-töréssel kellett kórházba vinni, az arcsérülést szenvedett játékvezetőnek nyakmerevítőt kell viselnie. A neurológiai vizsgálatok nem állapítottak meg maradandó károsodást a 37 éves bírónál, akit akár már szerdán kiengedhetnek a kórházból.