Vágólapra másolva!
A francia Bordeaux vezetői bejelentették: orosz középpályásuk, Alekszej Szmertyin az angol Chelsea-ben folytatja pályafutását. A hírek szerint ötmillió fontot fizetnek a londoniak a 28 éves játékosért.

Alekszej Szmertyin a Chelsea idei nyolcadik igazolása, s azért nem a kilencedik, mert az Intertől érkező Hernan Crespo csak kedden írja alá szerződését. Az orosz játékos már az ötödik középpályás, akit a Kékek az új tulajdonos, az orosz milliárdos Roman Abramovics érkezése óta szerződtettek.

Az argentin csatárra visszatérve: az Inter és a Chelsea immáron megegyezett Crespo vételárában, így a játékos 16,5 millió fontért költözik át Milánóból Londonba. A világklasszis támadó a hét végén a lelátóról figyelte leendő csapattársait, akik 2-1-re verték a Leicestert, s Crespo a keddi, szlovák Zilina elleni BL-selejtező visszavágó után írja alá a kontraktust.

A gárda edzője, Claudio Ranieri egyébként kijelentette: azt szeretné, ha Jimmy Floyd Hasselbaink maradna az egyesületnél, a holland csatár ugyanis - Crespo és Mutu érkeztével - nehezen kerülhet be idén a kezdőbe. "Örülök, hogy jön Crespo, de Jimmy nálunk marad" - szögezte le a tréner. "Nagyon keményen dolgozott, és élvezi a játékot."

Az új tulajdonos, a július elején érkezett orosz Roman Abramovics "uralkodása" alatt eddig a román Adrian Mutut (15,8 millió euróért a Parmától), az argentin Juan Sebastian Verónt (15, Manchester United), Joe Cole-t (6,6, West Ham), az ír Damien Duffot (17, Blackburn), Glen Johnsont (6, West Ham), a kameruni Geremit (6,9, Real Madrid), Wayne Bridge-t (7, Southampton) és Alekszej Szmertyint szerezte meg a klub.