Vágólapra másolva!
A McLaren F1-es csapata szerda délelőtt bemutatta 2024-es versenyautóját, az MCL38-ast.

A 2023-as szezon felétől feltámadó McLaren is bemutatta az idei szezonra tervezett versenyautóját, az MCL38-ast. A brit istálló célja nemcsak a nyers tempó és teljesítmény javítása volt, hanem a vezethetőségi jellemvonások korrigálása is, ami lehetővé teheti két tehetséges versenyzőjük, Lando Norris és Oscar Piastri számára, hogy még jobb teljesítményt nyújtsanak, és akár megszorongassák a címvédő Red Bullt.

A McLaren megerősítette, hogy szerdán Silverstone-ban egy filmes gyakorlást tartanak, melyen két fiatal pilótájuknak is lehetősége nyílik kipróbálni az új autót - számolt be róla az m4sport.hu.

"Elképesztő, hogy ma Silverstone-ban bemutathatjuk a 2024-es autónkat, az MCL38-ast. Nagyszerű látni az új autónkat és a 2024-es festést a pályán. 

A kemény munkának és elhivatottságnak köszönhetően most minden összeállt"

- nyilatkozta az ügyvezető igazgató, Zak Brown.

"Az a fantasztikus ebben a sportban, hogy ennyire nagy a versengés, ezért realistának kell lennünk: minden csapat javult a holt idényben. Az fejlődésünk szempontjából az igazi tesztet a bahreini időmérő edzés jelenti majd. 

Izgatottan megyünk versenyezni, de tudjuk, hogy hosszú szezon áll előttünk, és sok munka vár még ránk, hogy továbbra is úgy fejlődjünk, mint a 2023-as szezon során"

- tette hozzá a McLaren-vezér.