Ricciardo: Jó nagy szívás kikapni Verstappentől

Forma-1, Daniel Ricciardo, Max Verstappen, Red Bull Racing, Brit Nagydíj
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 08: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB12 TAG Heuer leads Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB12 TAG Heuer on track during practice for the Formula One Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 8, 2016 in Northampton, England. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160708-01177 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A Red Bull célba vette a Ferrarit a konstruktőri pontversenyben, miután mindkét autójukkal legyőzték őket, ráadásul Vettel büntetést is kap. Verstappen először verte Ricciardót az időmérőn.

Az utolérhetetlen Mercedesek mögött a Red Bull autói bizonyultak a legjobbnak a vert mezőnyben, miután Max Verstappen és Daniel Ricciardo simán megelőzte a Ferrari versenyzőit a Brit Nagydíj időmérő edzésén. Verstappen ráadásul a szezon során először legyőzte csapattársát, így ő indulhat a 3. helyről, ami nem lelkesíti Ricciardót, de vasárnap ő is a dobogóra hajthat a 4. kockából.

„Ez az idén először fordul elő, de elég nagy szívás, ha az embert legyőzik, bármikor is történjen meg” – mondta Ricciardo az edzés után. „Az ember imádná, ha tökéletes lenne a szezonja, de ma kicsit lemaradtam erről” – ismerte el. „Nagy tempónál elég jónak tűnt az autó, magabiztos is voltam, csak az utolsó sikánban, lassabb sebességgel kellett volna kicsit tisztábban vezetnem.”

A képen Ricciardo van előrébb, de holnap Verstappen rajtolhat a 3. helyről - kattintásra galéria nyílik! Forrás: 2016 Getty Images/Clive Mason

Ricciardo szerint a szél sem jött jól neki, de azt mondta, hogy ez mindenki mást is hátráltatott. Elismerte, hogy ma nem hozott ki mindent az autójából, de „holnap osztják a pontokat, igyekszem mindent kihozni ebből, és felállni a dobogóra. Rajta tartom a szememet” – ígérte. „A Mercedes 1:30 alatti körei nagyon meggyőzők, nem örülök nekik, és szerintem a Ferrari is megfuttat majd minket a pénzünkért, de a 3. hely mindenképpen elérhető” – vélte.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sportsnak elismerte, hogy a második rajtsor kisajátítása felülmúlta a várakozásaikat, és remélte, hogy a hosszabb etapokon mutatott tempójuk alapján borsot törhetnek a Ferrari versenyzőinek orra alá. „24 pont a hátrányunk, ezért jó lenne, ha elcsenhetnénk tőlük néhány pontot a hétvégén, mert jön még néhány pálya, ami nekünk kedvez.”

Az eddigi, és a lehető legjobb

Az időmérő után Verstappen elmondta, ez a legjobb időmérős eredménye az F1-ben, és ennél jobbat ma nem is lehetett volna elérni. Örül, hogy a korábbi hétvégék balszerencsés időmérői után végre megmutathatta, hogy mire képes.

„Nem arra összpontosítok, hogy legyőzzem a csapattársamat, a pontokat a versenyekért adják, az fontos számomra. Silverstone remek pálya, nagyon élvezem a vezetést itt. A Maggots és a Becketts kanyarokban az autó szenzációs, nincs se túl-, se alulkormányzottság” – mondta Verstappen. „Ha esni fog, még közelebb lehetünk a Mercedesekhez, de ha nem, akkor is megpróbáljuk tartani a pozícióinkat, és ezzel is elégedettek leszünk” – nyilatkozta a 3. helyezett versenyző.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!