Vágólapra másolva!
Új alkatrészeket vizsgáltak, és próbálták munkára fogni a gumikat, több-kevesebb sikerrel. Bottas elismerte, hogy nagyobb a lemaradásuk, mint várták, és Massa is jobb eredményre számított.

Nem tudott az élmezőny közelébe férkőzni a Williams a Brit Nagydíj szabadedzésein. Valtteri Bottas és Felipe Massa csak a 7. és a 10. helyen zárta a második tréninget, délelőtt pedig csak a 13-14. helyen szerénykedtek. Bottas úgy vélte, ahogy az eredmények is mutatták, sikerült javítaniuk az autón a két szabadedzés között, de így sem zárta elégedetten a pénteki napot.

„Elég régen használtuk a közepes és a lágy gumit, és akad még átnézni való annak érdekében, hogy mindent kihozzunk belőlük. Remélhetőleg holnap közelebb leszünk az élhez, mert ma nagyobb a különbség, mint vártuk. A lágy gumik szemcsésedése még mindig gondot okoz, de a közepessel ez nem probléma” – foglalta össze Bottas, aki tavaly sokáig a 2. volt a Brit Nagydíjon.

A Williams autói tavaly vezették a versenyt, az idén egyelőre messze vannak ettől Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

Csapattársa, Massa sem tagadta, hogy a Williams szempontjából nem volt „fantasztikus” a péntek, és ő is többet várt a mai edzésektől. Rob Smedley, a grove-iak vezető versenymérnöke azonban elárulta, hogy a vártnál visszafogottabb eredmények a mai programjuknak, és a gumikkal való küszködésüknek köszönhetők. Elsősorban a közepes keverék használata okoz számukra fejtörést.

„Három területre összpontosítottunk, de a prioritást az új aerodinamikai elemek tesztelése kapta. Új első szárnyunk van, és ezt alaposan meg akartuk vizsgálni, de kipróbáltunk különböző aerodinamikai és mechanikai beállításokat is. Futottunk a lágy és a közepes keverékű gumival is, egyelőre nem egyértelmű a választás, ahogy láttuk, a többiek is különböző programokat futottak” – foglalta össze.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!