Nagyot álmodott, nagyot zuhant a McLaren Monacóban

Forma-1, Monacói Nagydíj, Fernando Alonso, McLaren
McLaren Honda's Spanish driver Fernando Alonso drives at the Monaco street circuit, on May 29, 2016 in Monaco, during the Monaco Formula 1 Grand Prix. / AFP PHOTO / JEAN CHRISTOPHE MAGNENET
Vágólapra másolva!
A Honda még nem döntötte el, hogy Montrealban felhasználnak-e zsetonokat egy továbbfejlesztett motor bevetéséhez, de Fernando Alonso ezt szeretné. A McLaren nem örül túlzottan a monacói pontoknak.

Mindkét McLaren pontot szerzett a múlt hétvégén rendezett Monacói Nagydíjon, de a csapat nem volt elégedett Fernando Alonso 5., és Jenson Button 9. helyével. Eric Boullier, a wokingiak csapatfőnöke a futam előtt úgy vélte, akár a Ferrarit is megszoríthatják, ehhez képest Alonso több mint 1 perc hátrányt szedett össze a 4. helyezett Sebastian Vettelhez képest, és Jenson Buttonhoz hasonlóan kis híján őt is lekörözték a verseny végére.

– ismerte el a francia, aki továbbra is úgy véli, hogy a McLarené a harmadik legjobb autó a mezőnyben. „Elvégeztük a munkánkat. Jó versenyzőink vannak és jó a csapatunk is, jó stratégiát követtünk, úgyhogy a srácok jutalma egy szép eredmény lett. A McLaren célja azonban a győzelem, az az elvárható minimum tőlünk, hogy megragadjuk a lehetőségeinket, és pontokat szerzünk. Folytatjuk a munkát, és (Kanadában) kissé versenyképesebbnek várjuk magunkat.”

Alonso az 5. lett Monacóban, de a McLarennél nem ujjongtak Forrás: AFP/Jean Christophe Magnenet

A futam előtt a McLaren arra számított, hogy Monaco kimagasló hétvége lesz számukra, de Alonso 5. helye keserédes az élmezőnyhöz viszonyított hatalmas lemaradás miatt. Boullier viszont úgy véli, az eredményekből nem lehet egyértelmű következtetéseket levonni.

– szögezte le Alonso tempójával kapcsolatban. „Ha visszanézik a versenyt, láthatják, hogy JB saját magával foglalkozhatott, és néhány másodperccel gyorsabb is volt Fernandónál, mert rendesen nyomhatta a gázt. Fernando ügyelt a tempójára, hogy a gumijai kibírják a végéig. A Vettel mögötti hátránya nem valós.”

Button tempója jobb volt, mert igyekezhetett Forrás: AFP

Bár a McLaren tavaly óta kétségtelenül előrelépett, a nagy áttörés továbbra is várat magára, és a Honda egyelőre nem határozott a fejlesztési zsetonjaik felhasználásáról. A korábbi tervek Kanadára vetítették előre egy új motorváltozat bemutatását, de a Honda szóvivője és Boullier is cáfolta, hogy megszületett a döntés az újítás bevetéséről.

– jelentette ki ugyanakkor Alonso a Marca című lapnak. „Kanadába viszünk fejlesztéseket, különösen a motorhoz. Azt majd meglátjuk, hogy elkezdjük-e felhasználni a zsetonokat, hogy versenyképesebbé váljunk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!