Vágólapra másolva!
Massa küszködött a harmadik bahreini szabadedzésen, de az időmérőre sokat javult az autó balansza. Bottas mindent kihozott a Williamsből, elégedett a 6. hellyel.

A Williams egy új orrkúpot és első szárnyat próbált ki szombaton Bahreinben, amelyet egyelőre csak Felipe Massa autójára szereltek fel. Az új fejlesztés egyelőre nem teljesen váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és megnehezítette Massa dolgát, de a brazil bízik benne, hogy a futamon már előnyt kovácsolhat a használatából.

„Nagyon nehéz napunk volt, mert a szabadedzésen teljesen vezethetetlen volt az autóm, amikor kipróbáltam az új első szárnyat, túl nagy volt a tapadás az autó elején" – magyarázta a brazil, aki az időmérőn már elégedettebb volt az autójával, és mindössze 2 ezreddel végzett a régi verziót használó Valtteri Bottas mögött a 7. helyen.

Massa 2 ezreddel kapott ki Bottastól Forrás: AFP

„Az időmérőre teljesen meg kellett változtatnunk az autó balanszát, ezért csak a legutolsó percben döntöttük el, hogy használjuk-e az új szárnyat. Szerencsére sikerült javítanunk a balanszon" – mondta Massa. „Még nem 100 százalékos, de már rendben volt, és talán a versenyen egy kis előnyöm is származhat az új szárnyból."

Bottas előrelépne

Massa szerint még nem biztos, hogy az új szárny valóban előrelépést jelent, ezért alaposan ki kell elemezniük, miért Bottas volt gyorsabb az időmérőn. A finn egyébként elégedett volt az időmérőn elért 6. helyével, vasárnapra pedig azt tűzte ki célul, hogy megelőzi az előle rajtoló Daniel Ricciardo Red Bullját.

„Jó időmérőnk volt, sikerült kihoznunk a maximumot az autónkból" – mondta Bottas, aki 1,7 másodperccel kapott ki a pole pozíciót megszerző Lewis Hamiltontól. „Erős pozícióból várjuk a rajtot, a célunk pedig az, hogy a legjobb öt között végezzünk – szerintem ez egyértelműen megvalósítható. Meg kell találnunk a módját, hogy a Red Bull elé kerüljünk, a jobb végsebességünk segíthet ebben."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!