Vágólapra másolva!
Erősnek érzi a Mercedest, de képtelen szavakba önteni, mekkora hőség volt pénteken. Nico Rosberg ugyanakkor kínlódott a beállításokkal, nem találta a balanszot.

Lewis Hamilton eddig négyszer győzött a Magyar Nagydíjon, és pénteki formája alapján jó eséllyel készülhet az ötödik strigula behúzására is: mindkét szabadedzésen a leggyorsabbnak bizonyult, jócskán megelőzve világbajnoki kihívóját, Nico Rosberget.

A brit lassan a kedvenc pályájaként említi a Hungaroringet, amelyen ma nagy kánikula uralkodott, ám a legtöbb izzadságot mégis az 50 fok fölé melegedő aszfalt okozta. "Képtelen vagyok kifejezni, mekkora a forróság. Melegebb van, mint egy szaunában" - közölte Hamilton a második edzés után. "Mindenki szenved miatta, de ez kemény próbatétel, és ezt élvezem. Már azelőtt kiszáradtam, hogy volán mögé ültem, és szerintem csak a mostani edzésen fogytam vagy egy kilót."

Kattintson a képre a Magyar Nagydíj pénteki napjáról készített galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Bár másokhoz hasonlóan az ő napja sem volt mentes a hibáktól – az 1-es és a 4-es kanyarnál is voltak megingásai –, azt mondta, "erősnek érzem az autót, eddig nagyon tetszik." Ugyanez nem állítható Rosbergől, aki délután a Red Bullokat sem tudta megelőzni a lágy gumis sprinteknél.

"Nem találtam rá a megfelelő balanszra. Eleinte túlkormányzott volt az autó, ami később alulkormányzottságba csapott át. Egyszerűen nem értem utol magam" - mondta. "Folyton változott a balansz. Ezt nem értem, de muszáj rájönnöm a megoldásra."

"A hosszú etapos tempóm legalább jó volt, erre építhetek. Holnapra viszont mindenképp javítani kell a beállításaimon."

Azt nem tudni, hogy a szenvedésének van-e köze ahhoz, hogy bevallottan hosszabb ideje küszködik a fékjeivel. A délutáni edzésen több mint 7 tizeddel kapott ki Hamiltontól.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!