Vágólapra másolva!
Tudja, hogy sok időbe telik legyártani az új alkatrészeket, ezért inkább a vezetési stílusán próbál változtatni. Hamilton szerint semmi gond nincs a fékekkel.

Nico Rosberg a Magyar Nagydíj előtt bevallotta, régóta nincs megelégedve a Mercedes fékjeivel, de mindent megtesz azért, hogy ez ne befolyásolja a versenyeken nyújtott teljesítményét. A német elárulta, a problémák már tavaly kezdődtek, és hiába próbálkoztak több megoldással, egyelőre nem jártak sikerrel. Szerinte nem arról van szó, hogy a Mercedes fékjei nem működnek rendesen, egyszerűen az ő stílusához nem passzolnak.

Rosberg szerint nehéz lenne gyors megoldást találni a problémára, "hiszen már nagyon régóta küszködünk vele, és igazából nem haladtunk előre semmit." Szerinte a fékek módosítása egy lassú folyamat, ezért továbbra is türelmesnek kell lennie.

"Ez sajnos nagyon bonyolult - 6 hónapig tart, mire legyártanak egy új párat a féktárcsákból, és ha azok megfelelőek, akkor további 6 hónapba telik, mire egy egész sorozat elkészül belőle" - magyarázta. "Ezért tart ennyi ideig, és jelenleg reményünk sincs a gyors javulásra."

Rosberg nem szereti a Mercedes fékjeit, Hamiltonnak nincs gondja velük Forrás: AFP/Clive Mason

Rosberg elmondta, az utóbbi időben sok különböző típust kipróbált, és elképzelhető, hogy a gyakori cserélgetések a teljesítményére is kihatnak. "Egyszerűen nem szeretem ezeket a fékeket, és szeretném, ha változtatnánk" - mondta. "Már olyan régóta tartanak a problémáim, hogy elfogadtam, szembe kell néznem a helyzettel - meg kell tanulnom, hogyan kell ezekkel a fékekkel vezetni."

Hamilton szerint nincs semmi gond

A Mercedes fékjeiről Hamiltont is megkérdezték, de a brit szerint sem neki, sem Rosbergnek nincs különösebb problémája. Úgy véli, csapattársa csak az emberek figyelmét akarja elterelni, ezért panaszkodik a fékjeire.

"Ausztriában azt mondta, hogy tökéletesen elégedett volt a fékjeivel" - mondta. "Tudta, hogy engem is meg fognak kérdezni erről, de csak annyit mondhatok, hogy semmi problémánk nincs a fékekkel."

"Persze mindig megpróbálunk javítani rajtuk, különösen ilyen meleg időben, hiszen a teljesítményük csökken, ha túlmelegednek" - tette hozzá. "A legutóbbi versenyen ez nem jelentett problémát, mert nem kellett sokszor fékeznünk, itt viszont sokat használjuk őket, ráadásul hőségben. De én ezt is élvezem, hiszen nagy kihívást jelent."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!