Vágólapra másolva!
Kancsár Ferenc a Rotax Max Challenge döntőjét nyerte meg Portimaóban, magyar gokartos még nem ért el ekkora sikert. A nem hivatalos világbajnokságon Barrichellót is lehagyta.

Komoly nemzetközi gokartbajnokságot nyert a múlt héten Kancsár Ferenc. A magyar versenyző Portugáliában, Portimao pályáján diadalmaskodott a Rotax Max Challenge elnevezésű bajnokság döntőjében. Az esemény színvonalát jelzi, hogy a versenyzők egymás között nem hivatalos világbajnokságként tartják számon a sorozat döntőjét.

A KMS Hungary színeiben versenyző Kancsár népes nemzetközi mezőnyt utasított maga mögé, a kategóriájában 33 versenyzőt megelőzve nyerte meg a futamot. Az egész héten át tartó Grand Finals során az összes versenyét megnyerte, majd a végső megmérettetésen a pole pozícióból indulva magabiztos győzelmet aratott. A 2. helyen célba érő svéd Andreas Backmant 1,6 másodperccel előzte meg, de talán még érdekesebb, hogy ott volt a mezőnyben a korábbi Forma-1-es versenyző, a 11-szeres nagydíjgyőztes Rubens Barrichello is, aki 14 másodperces lemaradással a 4. helyen végzett.

Kancsár erős nemzetközi mezőnyben tudott nyerni

Magyar versenyző egyébként korábban még nem nyert ilyen rangos nemzetközi gokartbajnokságot. A Rotax Max Challenge döntőjében azonban nem csak Kancsár képviselte hazánkat, a többiek is jól szerepeltek. A másik csúcskategória, a Masters döntőjében Locskai Lajos a 12. helyen végzett, a nemzetek összesített értékelésében pedig Magyarország a 10. helyen zárt, megelőzve például az olaszokat és a spanyolokat.

A Rotax Max Challenge-ben egyébként a szervezők biztosítanak gokartot a versenyzőknek, akik így azonos feltételek mellett mérkőzhetnek meg egymás ellen.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!