Vágólapra másolva!
Az orvosai tanácsára egy napos késéssel repül el a helyszínre. Emiatt egy sajtótájékoztatóját is le kellett fújni, a Mercedes azonban cáfolja, hogy kihagyja a versenyt.

A brazil sajtóban szerdán olyan hírek kezdtek terjedni, hogy Lewis Hamilton „személyes okokból" kihagyhatja a hétvégi versenyt. A pletykát az indította el, hogy a brit versenyző részvételével mára beharangozott sajtóeseményt lefújták. A Mercedes megerősítette, hogy rosszullét miatt Hamilton a tervezettnél egy nappal később repül Sao Paulóba, de azt állították, rajthoz fog állni a Brazil Nagydíjon.

„Ez az egész egy félreértés" – mondta a csapat szóvivője a Motorsport.com-nak. „Egy nappal később fog megérkezni, mert az orvosok tegnap azt tanácsolták neki, hogy ne üljön repülőre. Emiatt a mai sajtótájékoztatót le kellett fújnunk, holnap azonban már itt lesz velünk."

Eddigi pályafutása során Hamiltonhoz nem volt kedves a Brazil Nagydíj: példaképe, Ayrton Senna hazai versenyét még soha nem sikerült megnyernie, sőt a dobogóra is mindössze kétszer állhatott fel (2009-ben, illetve tavaly, amikor 2. lett Nico Rosberg mögött). Nem titkolta, hogy végre szeretné bepótolni ezt a hiányosságot.

„Kölyökként Senna volt a kedvenc versenyzőm. Nagy álmom volt, hogy eljussak oda, és amikor először jártam ott, erősen éreztem a jelenlétét. Még most is minden évben így van" – mondta az idei verseny videóelőzetesében. „Mindig ezen hétvégén vagyok a legnehezebb a szezon során, mert van ott egy étterem, ahová eljárunk esténként. Ez nem feltétlenül jó..." – tette hozzá mosolyogva.

Hamilton már két fordulóval ezelőtt, Austinban elhódította a Forma-1 2015-ös világbajnoki címét, úgyhogy a távolléte a végeredményt nem befolyásolná. A Mercedes tartalékversenyzője jelenleg a DTM idei bajnoka, Pascal Wehrlein, elvileg ő helyettesíthetné Hamiltont.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!