Vágólapra másolva!
A 2007-es világbajnok szerint a Ferrari sokat változott, amióta visszatért hozzájuk, és jövőre további előrelépést vár. Úgy véli, csapatként már most is jól működnek.

Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel is részt vett a Ferrari szokásos, év végi közönségtalálkozóján, amelyet az idén Mugellóban rendeztek. A finn pilóta második idényét tölti a Scuderiánál, miután 2013 végén úgy döntött, visszatér a csapathoz, ahol 2007-ben megszerezte a világbajnoki címet. Tavaly Fernando Alonso legyőzte, az idén pedig Sebastian Vettel szerepel sokkal jobban nála, de ő továbbra is töretlenül hiszi, hogy a Ferrari jó úton jár az újabb sikerek felé.

„A csapat működése rengeteget változott. Persze személycserék is történtek, de most egy nagyon erős gárdánk van, és a hangulat is remek. Ezt az eredmények is táplálják” – mondta Räikkönen. „A csapat ismét nagyszerű hely lett, nagyon jó látni, ahogy mostanában dolgozik. A helyes lépéseket tesszük meg, és szerintem mindenki elismeri, hogy rövid idő alatt milyen messze jutottunk.”

Räikkönen reméli, hogy jövőre sikeresebb lesz Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

A Ferrari tavaly mindössze 4. lett a konstruktőrök versenyében, számos műszaki hiba mellett lassúnak is bizonyultak, és Räikkönen teljesítménye alaposan elmaradt a várakozásoktól. „Mindannyian az élre akarunk állni, a bajnoki címekért akarunk küzdeni és futamokat akarunk nyerni. Persze örülnénk, ha jobban mennének a dolgok, de még nem tartunk ott, ahol a Ferrarinak kellene. Jövőre remélhetőleg odaérhetünk.”

Räikkönen a 2009-es szezon kezdete óta mindössze három futamot nyert meg – igaz, közben két évig távol maradt az F1-től -, abból az utolsó kettőt még a Lotus-Renault-val, de a Ferrarinál az elmúlt csaknem két szezon során nem tudta hozni csapattársai eredményeit. Az előző három futamot balesetek miatt lenullázta, ennek ellenére elmondta, nem tervez változtatni a versenyzéshez való hozzáállásán.

„Az előző három futam elég rosszul végződött” – ismerte el. „Többé-kevésbé tudjuk viszont, hogy hol tartunk, de jobb munkát kell végeznünk hibák nélkül. Nem hinném, hogy bármit is másként kellene tennünk, mint eddig. Csapatként jó munkát végzünk, a helyes irányba tartunk, szóval az utolsó két futamra nincs értelme változtatni semmin. Mindent meg fogunk tenni, és olyan jó helyen próbálunk célba érni, ahol csak lehet. Ezután minden erőnket a téli felkészülésre fordítjuk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!