Vágólapra másolva!
Nem akkor hajtottak ki a pályára, amikor a legjobb köröket futhatták volna. Nehéz napjuk volt Interlagosban, de szombaton javulásra számítanak.

Sebastian Vettel a Brazil Nagydíj délelőtti szabadedzésén csupán 1 tizeddel maradt el a 2. helyezett Nico Rosbergtől, de a mérvadóbb délutáni gyakorláson már egyik Mercedesszel sem tudta tartani a lépést: Rosberg mögött majdnem egy másodperc volt a hátránya, de Lewis Hamiltontól is 5 tizedet kapott.

„Egy másodperccel nagyobb a hátrányunk az ideálisnál" – ismerte el az edzések után, de úgy érzi, az eredménylistán látható különbség nem a valós erőviszonyokat tükrözi. „Nem időzítettük jól az etapjainkat. Trükkösek voltak a körülmények, néha szemerkélt is az eső, összességében nehéz napunk volt. Amikor igazán gyors köröket akartunk futni, jobban rákezdett az eső."

Vettel sokat csúszkált, de szombaton javulásra számít Forrás: AFP

Vettel az autója tapadásával is küszködött, de szerinte ezzel nem volt egyedül. „Mindenkinek meggyűlt a baja a gumikkal, még a tavalyinál is trükkösebben viselkednek" – mondta a német, aki szerint a tavalyi nagydíj előtt újraaszfaltozott pálya nagyon csúszott. „Az autóm nagyon sokat csúszkált, de szerintem holnap jobb lesz a helyzet."

A négyszeres világbajnok úgy véli, a Ferrari szombaton erősebb lesz, és ha legyőzni nem is tudják a Mercedeseket, mindenképpen közelebb kerülhetnek hozzájuk. Egyetért vele Kimi Räikkönen is, aki a Ferrari egykörös tempóját nem érezte rossznak, a hosszabb etapjaiból pedig nem tudott következtetéseket levonni.

„Délelőtt az első fél órában aerodinamikai teszteket végeztem, utána pedig kisebb gondjaink voltak a beállításokkal, és kipördültem" – magyarázta a finn, aki a délutáni gyakorlást a 4. helyen zárta, másfél tizedes lemaradással Vettel mögött. „Délután mindig történt valami, amikor kihajtottunk a pályára. Sikerült néhány kört futnunk, de minden elég kaotikus volt."