Vágólapra másolva!
Fernando Alonso élesben is kipróbálhatja a Szocsiban tesztelt új Honda erőforrást, és Jenson Button abban bízik, hogy csapattársa jó eredményt ér majd el az új változattal. Alonso közben már 2016-ra koncentrál.

A Honda motor új változatát használhatja a hétvégén Fernando Alonso az USA Nagydíjon, miután Szocsiban az 1. szabadedzés során sikeresen tesztelték azt. Jenson Button viszont a mexikói fordulóig még a régi verziónál marad, és a brit abban bízik, hogy Alonso „lesöpri” majd őt a pályáról a fejlesztett erőforrásnak köszönhetően. „Normális esetben a csapattársak egyenlőséget akarnak, de remélem, hogy beválnak a fejlesztések, gyors lesz, és az egész hétvégén lesöpör majd.”

Button elismerte, szokatlan ilyen dolgokat kívánni, és ha a világbajnoki címért küzdenének, mindenben ugyanazt várná el, amit Alonso kap, de „a mi helyzetünkben ez most nem számít, csak az, hogy (az új motor) bekerüljön az autóba, és bizonyítsa megbízhatóságát.” Az éles bevetést beárnyékolhatja, hogy Button szerint „hibbant” mennyiségű eső zúdul majd a pályára a hétvégén, ami a vízátfolyások és az MP4-30 jellege miatt is hátrányos lehet számukra.

Kívülről egyforma lesz a két McLaren, de eltérő Honda motorokat rejtenek az USA-ban Forrás: Honda

Alonso közben már a 2016-os évvel foglalkozott Austinban. Kijelentette, ha a McLaren 2,5 másodpercet képes lenne gyorsulni a télen, a győzelmeket is elérhetőnek tartaná. Ráadásul, ezt valószerűnek is tartja, de rámutatott: „a megbízhatóságon is rengeteget kell javítanunk, mert nem tekinthetünk el attól, hogy eddig 11 motort használtunk el, és ezt jövőre nem engedhetjük meg magunknak.” Alonso viszont optimista, nagy előrelépést vár a Hondától a következő szezon előtt.

„Nem ígérnek semmit, mert túl sok dolgot kell először helyre tenni, de szerintem nagyon bizakodók a jövő évi motor eredményeivel kapcsolatban” – vélte. „Úgy látom, igen-igen sok dolgot tanultak, amire nem számítottak. Szerintem bármely csapatnál sokkal nagyobb lépéseket tehetünk előre, mert ők többé-kevésbé olyan helyzetben vannak, amikor már tökéletesen tudni vélik, hogy mi a teendőjük. Számunkra viszont minden kör új információval szolgál, amit a jövő év kapcsán figyelembe veszünk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!