Vágólapra másolva!
Az ausztrál úgy látja, Vettel péntek délutáni köre túl gyors volt ahhoz, hogy híven tükrözze a Red Bull tempóját. Maga a német is óvatos, és még lát lehetőséget a fejlődésre.

Sebastian Vettel 6 tizedmásodpercet vert mindenki másra az Olasz Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén, pedig a Red Bullhoz általában nem igazán passzol a gyors monzai pálya. Éppen ezért csapattársa, a 2. helyen végző Mark Webber szerint hiba lenne ebből az eredményből kiindulva megítélni az erőviszonyokat.

"Az autónk kétségkívül nincs rossz formában" - ismerte el a Lotus párosára mindössze négy századot verő ausztrál. "Csak szeretnénk még többet kihozni a rendelkezésünkre álló technikából. Keményebben kell igyekeznünk a hosszú és rövid etapokon is. Seb futott egy olyan kört, amellyel mindenkire mérföldeket vert, ez megesik néha. De pénteken Spában is erősek voltunk, a harmadik szabadedzésen, amikor száraz volt a pálya, viszont kevésbé - akkor mindenki ránk mászott."

Vettel kiemelkedően gyors kört futott délután Forrás: AFP

Maga Vettel is óvatosan fogalmazott az előnyével kapcsolatban. "Sűrűnek tűnik a mezőny, legalábbis az első szabadedzés alapján" - mutatott rá. "Ha túlságosan sokat foglalkozunk az időeredményekkel, az elterelheti a figyelmünket a lényegről, de az időmérő szerintem szoros lesz, egy csomó csapat beleszólhat majd a küzdelembe."

"Arra számítok, hogy nem lesznek nagy különbségek. A kör rövid ideig tart, és nincs benne túl sok kanyar, ezért nincs sok lehetőség sem arra, hogy valamit nagyon jól, sem arra, hogy valamit nagyon rosszul csináljunk."

A Red Bull egyetlen sebezhető pontjának az látszik, hogy ők a leglassabbak az egyenesben, kereken 10 km/ó-val elmaradva az élmezőnytől.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!