Vágólapra másolva!
Szerinte kizökkentheti a ritmusból, ha nem csak az adott futamra koncentrál. Még nem tartja elég kényelmesnek az előnyét.

Nyolc futammal az idény vége előtt egyértelműen Sebastian Vettel a 2013-as bajnoki cím legnagyobb esélyese, a német már 46 ponttal vezet legközelebbi üldözője, Fernando Alonso előtt. A Red Bull belgiumi fölényét látva sokak szerint már el is dőlt a bajnoki cím sorsa, Vettel azonban igyekszik minél kevesebbszer gondolni arra, hogy hamarosan négyszeres világbajnok lehet.

"Úgy gondolom, mindig csak az adott versenyre szabad koncentrálnunk. Nem engedhetjük meg, hogy bármi más elvonja a figyelmünket" – jelentette ki Vettel Monzában, ahol szintén őt tartják az elsőszámú favoritnak. "Könnyen kizökkenthet minket, ha olyan dolgokra összpontosítunk, amelyek még nem lényegesek."

Vettel nem akarja, hogy bármi is elvonja a figyelmét Forrás: Red Bull

Vettel elárulta, egyik ellenfelének eredményeit sem követi kiemelt figyelemmel. "Megpróbálok csak magammal törődni, és a legjobb teljesítményt nyújtani. Ha ez sikerül, akkor nekem van a legnagyobb esélyem arra, hogy megnyerjem a bajnokságot" – magyarázta. "Igyekszem figyelmen kívül hagyni, mekkora előnnyel vezetem a tabellát."

A címvédő szerint még egyáltalán nem biztos, hogy idén is övé lesz a végső siker, hiszen a Red Bullhoz hasonlóan a többi istálló is teljes erőbedobással küzd a sikerért. "Úgy vélem, nagyon keményen megdolgoztunk azért, hogy ebbe a helyzetbe kerüljünk. Én senkivel nem szeretnék helyet cserélni, de biztosan sokan vannak, akik a helyünkre pályáznak" – mondta.

"Még sok verseny van hátra, rengeteg pontot lehet szerezni. Nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy kiszámoljuk: még több pontot lehet gyűjteni, mint amit eddig szereztünk. Ebben a tudatban kell versenyeznünk, minden más hozzáállás hiba lenne."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!