Vágólapra másolva!
Hamilton szerint a Red Bull Monzában is gyorsabb a Mercedesnél, de bízik benne, hogy szombatig még javulhat az autója. Rosberg sem tartja valószínűnek a pole megszerzését.

Lewis Hamiltonnak az Olasz Nagydíj első szabadedzésén még mindenkit sikerült maga mögött tartania, délután viszont csak a 6. helyen végzett a közepes gumikon, bő 8 tizedes lemaradással Sebastian Vettel mögött. Bár a brit hangsúlyozta, hogy a pénteki köridőkből még nem lehet komolyabb következtetéseket levonni, érződött a nyilatkozatán, hogy nem teljesen elégedett a csapat pénteki teljesítményével.

"Nem vagyunk olyan gyorsak, mint a Red Bull, de továbbra is magabiztosak vagyunk" – nyilatkozta a második gyakorlás után. "Összességében jónak éreztem az autómat, most azonban le kell ülnünk, és meg kell értenünk, hol tudunk még javulni."

Hamilton egyelőre nem érti, miért nem sikerült gyorsabb köröket futnia, hiszen végig a határon autózott, "és az autó balansza is rendben volt." "Talán túl meredek szárnyállást használtunk" – találgatott.

Hamilton délután több mint 8 tizedet kapott Vetteltől Forrás: AFP

A Mercedes idén az időmérő edzéseken tűnt a legerősebbnek, Hamilton a gyengébben sikerült belgiumi hétvégén is a pole pozícióból rajtolhatott. Monzában viszont kevesebb esélyt lát egy hasonló teljesítményre. "Jelenleg nem tűnik úgy, hogy nagyon erősek lehetünk holnap" – ismerte el. "De remélhetőleg sikerül javítanunk a tempónkon. Azt sem tudjuk, hogy a többiek mennyi üzemanyaggal köröztek."

Az első edzést a 3., a másodikat pedig a 7. helyen záró Rosberg "viszonylag magabiztosan" várja a szombati napot, ugyanakkor tisztában van vele, hogy nem ők a legnagyobb esélyesek. "A Red Bull ideje kicsit aggasztó, ismét nagyon gyorsak. Valószínűleg nehéz lesz őket megverni."

Annak azonban örül, hogy a Mercedes zavartalan pénteki napot tudhat maga mögött. "Sokat tanultunk ma. Minden egyes körben fontos információkkal gazdagodtunk, és úgy gondolom, ezen a pályán is jó az autónk" – magyarázta a német, aki délután mindössze 27 ezreddel maradt el csapattársától. "Este még sokat kell dolgoznunk, hogy javulni tudjunk, hiszen a Red Bull megint nagyon gyors."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!