Vágólapra másolva!
A Mercedes versenyzői „remek srácnak” tartják az ausztrált, és sajnálják, hogy jövőre már nem küzdhetnek ellene.

Miközben a Forma-1-et hetek óta az a kérdés tartja lázban, hogy ki lesz az év végi visszavonulását Silverstone-ban bejelentő Mark Webber utódja a Red Bullnál, a Mercedes versenyzői arra hívták fel a figyelmet, hogy a sportág milyen sokat veszít a Porsche Le Mans-programjához csatlakozó ausztrál távozásával.

„Markot mindannyian kedveljük, ráadásul nagyszerű versenyző. A kiszállása nagy veszteség a sportnak” – idézi Nico Rosberget a Motorsport-Total.com. A német ugyanakkor tiszteli Webbert, amiért képes volt a megfelelő pillanatban meghozni ezt a nehéz döntést, és nem várta meg, amíg a körülmények kényszerítették őt a távozásra. „Úgy tűnik, azt tette, amit szeretett volna. Ezzel biztosan jól jár.”

Webbert sokan fogják hiányolni a Forma-1-ből Forrás: Red Bull

A 36 éves ausztrál emberi és versenyzői kvalitásait dicsérte a Mercedes másik versenyzője, Lewis Hamilton is. „Mark remek srác” – nyilatkozta. „Nagyon őszinte, mindig nyíltan kimondja a véleményét. Egy nagyszerű emberről van szó, akivel jól ki lehet jönni.”

Hamilton bevallotta, sajnálja, hogy 2013 után nem küzdhet többé Webberrel a futamokon. „Fantasztikus versenyző, számos sikerben volt része a karrierje során. Biztosan nagyon furcsa lesz, hogy nem ő vezeti majd az egyik Red Bullt, és nem csatázhatok vele többé” – mondta. „Néha azonban meg kell hoznunk bizonyos döntéseket, és tovább kell lépnünk. Úgy tűnik, elégedett a döntésével.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!