Vágólapra másolva!
A csütörtöki edzésnapon még nem volt elég gyors az autójuk, de utána a tesztpilótájuk lezavart öt versenytávot a szimulátorban, és szombatra elvitte a sebtében legyártott új első légterelőt Monacóba.

Az első monacói edzésnapon a Red Bull nem volt elégedett a teljesítményével. Sebastian Vettel legjobb aznapi ideje több mint egy másodperccel maradt el a leggyorsabbtól, és nem tagadta, hogy a csapatnak javulnia kell. "Szeretnénk erősebbek lenni alacsony üzemanyagszinttel, ezért muszáj megpróbálnunk gyorsulni" - jelentette ki az első szabadedzések után.

A csapat szerencséjére azonban Monacóban péntek helyett csütörtökön rendezik az első tréningeket, és a másnapi szünnap lehetőséget adott a szakembereknek, hogy megoldást találjanak a problémákra. Az Auto Motor und Sport úgy tudja, az angliai Milton Keynes-ben található központban a Red Bull gyorsan tervezett és legyártott egy új első légterelőt, miközben a tesztpilóta Sébastien Buemi lezavart 400 kört a szimulátorban - ez megfelel öt monacói futam távjának -, és utána elvitte a két szárnyat Monacóba. Néhányan látták is őt két nagy bőröndöt cipelve a Heathrow repülőtéren. A német szaklap azt írja, az új első szárny külsőre ugyanúgy nézett ki, mint az előző, de az alján máshogy voltak elhelyezve a légáramlást irányító csatornák.

Az időmérőn már az új szárnyat használta a Red Bull Forrás: Red Bull

A gyors lépésnek meglett az eredménye: Vettel és Webber csak a Mercedesektől kapott ki az időmérőn, a futamon pedig mindketten dobogóra állhattak.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko elégedetten foglalta össze a hétvégét. "(Pénteken még) egy másodperccel le voltunk maradva" - közölte a Red Bull tulajdonában lévő Servus TV műsorában. "De szombaton már megvolt a tempónk, és a kezdeti problémák után nagyon örülünk a végeredménynek. Mindkét bajnokságban növeltük az előnyünket."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!