Vágólapra másolva!
A címvédő azt mondja, csak saját magát okolhatja, hogy a Monacói Nagydíj időmérőjén kikapott a Mercedesektől. Nem akar az ő várható nehézségeikre építeni.

Bár a hétvége korábbi részében Nico Rosberg fölénye nagyobbnak tűnt, Sebastian Vettel a Monacói Nagydíj időmérőjének végére felszáradó pályán mindössze 104 ezredmásodperccel kapott ki tőle. Úgy érzi, ezt a különbséget le tudta volna dolgozni, ha nem hibázik az utolsó mért körében.

"Szerintem ennyi még volt a tarsolyomban, csak az utolsó körömet nem tudtam igazán összerakni" - ismerte el. "Ha valakit hibáztathatok, az legfeljebb én magam lehetek. Az autóm remekül ment. A körrel ugyan nem voltam teljesen elégedett, annak viszont örülök, hogy sem Lotus, sem Ferrari nem végzett előttem, ezért a harmadik helyről rajtolhatok, és onnan jó esélyem lesz megnyerni a versenyt."

Vettel hozzátette, hogy a Q3 elején zsinórban két mért kört kellett volna teljesítenie inkább, nem csak egyet. A címvédő - akinek az összetettben jelenleg csupán 4 pont az előnye üldözőjével, a Monacóban az 5. helyről rajtoló Kimi Räikkönennel szemben - hangsúlyozta, hogy a versenyen nem akar kizárólag a Mercedes közismert gumiproblémáira építeni.

A Q1-ben és a Q2-ben még nedves volt a pálya. A Q3 elején Vettel vezetett Forrás: AFP

"Ez a verseny rengeteg körből áll, viszont nehéz előzni" - emlékeztetett. "Bízunk benne, hogy a Mercedes küszködni fog, de nem alapozhatunk erre. A gumikopásnak holnap mindenképpen lesz szerepe, ám elsősorban a magunk dolgával kell törődnünk. Majd meglátjuk, mi lesz, aztán igyekezni fogunk a helyes döntéseket meghozni. A célunk azonban a győzelem."

A magát a 4. helyre kvalifikáló Mark Webber elégedett volt az eredményével. "A pályaviszonyok folyamatosan változnak és elég nehezek, ezért a második sorból indulni nem lesz olyan rossz; a verseny hosszú, sokféle stratégia bontakozhat ki" - mondta.