Vágólapra másolva!
A 2003-as idénynek is a David Coulthard, Kimi Räikkönen kettőssel vág neki a McLaren-Mercedes Forma-1-es csapata. Az istálló korábbi kétszeres világbajnoka, a finn Mika Häkkinen végleg visszavonul a versenyzéstől.

Ron Dennis csapatfőnök Hockenheimben azt is bejelentette, hogy Alexander Wurz megtartja tesztpilótai állását, a korábbi pletykákkal - melyek a Toyotával hozták hírbe - ellentétben.

A wokingi vezető mondott még néhány ideillő dolgot, majd tett egy sejtelmes kijelentést: "Amennyiben a körülmények engedik, talán egy harmadik autót is indítunk a jövőben."

Véget érhetnek a találgatások Mika Häkkinen körül is. A finn sofőr eredetileg csupán egyéves kihagyást tervezett (suttogtak is a visszatéréséről rendesen), ám pénteken közölte: versenyzőként többet nem szerepel a Forma-1-ben.

Könyvajánlat

Mika Häkkinen

Häkkinen videoanyagot küldött a hírről, melyet felesége, Erja, és fia, Hugo társaságában jelentett be. "Tavaly Monacóban mondtam Ronnak, hogy szeretném abbahagyni, erre egy év pihenőt ajánlott. A szezon hátralévő részét nagyon élveztem, nyertem Silverstone-ban és Indianapolisban. Nem tudtam, mit érzek majd az idei Monacói GP-n, ám mikor eljött az ideje, világossá vált, hogy jól döntöttem, és végleg visszavonulok" - mesélte a száguldó finn.

A Német Nagydíj pénteki szabadedzéseinek végeredménye

Ujlaky István