Vágólapra másolva!
Ötödik világbajnoki címét otthon, a németországi Hockenheimben szeretné megszerezni Michael Schumacher. A Ferrari pilótájának erre van is matematikai esélye.

Elméletileg már a következő futamon, a Francia Nagydíjon is világbajnok lehet a német sofőr, ám jóval valószínűbb, hogy egy héttel később, július 7-én, saját rajongói előtt gyűjti be a címet.

Schumisztika - adatok 2001 augusztusig20010819schumisztika.htmlSchumacher Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=25513schumacher.comhttp://michael-schumacher.eng.rtl.de/cont/index01.html

"Ahhoz, hogy Franciaországban szerezzem meg az elsőséget, minden riválisomnak fel kell adnia a Magny-Cours-i versenyt, vagy nagyon pechesnek kell lennie. Nem hinném, hogy megtesztik ezt nekem" - vázolta fel a helyzetet Schumi.

"Különben is: sokkal kellemesebb lenne a következő versenyen, Hockenheimben elhódítani a címet, bár megpróbálok olyan gyorsan végetvetni a szezonnak, amilyen gyorsan csak lehetséges. Tudom, jók az esélyeim, de még mindig megtörténhet bármi, szóval nem akarok túl sokat spekulálni" - tette hozzá a ferraris.

Az idei tíz nagydíjból Schumacher hetet megnyert, kétszer második volt, egyszer harmadik. Amennyiben Németországban megszerzi a világbajnoki címet - öt futammal a vb vége előtt -, a sportág történetének leggyorsabban megnyert vb-győzelmét aratja.

Ujlaky István