Vágólapra másolva!
Az egykori Forma-1-es pilóta, Sir Stirling Moss nem teljesen biztos benne, hogy Michael Schumacher igazi versenyző-e. A vasárnapi Európa Nagydíjon három pilóta is jubilálni fog.

A most 73 esztendős Sir Stirling Mosst tartják a legnagyobb olyan Forma-1-es pilótának, akinek soha nem sikerült megkaparintania a világbajnoki címet. Így aztán nem lehet elsiklani azon nyilatkozata felett, amelyet a Reutersnak adott.

A brit legenda a hírügynökségnek azt mondta, óriási különbség van a között, hogy valaki igazi versenyző, vagy csak a versenyzéssel keresi a kenyerét. S Moss szerint nehéz megmondani, hogy az ötszörös világbajnok Michael Schumacher melyik kategóriába sorolható.

"A versenyzői lét nem kizárólag a győzelemről szól" - mondta Moss. "Pályafutásom során ötszáz vagy ki tudja, hány versenyen vettem részt, mégis olyannal, akit versenyzőnek neveznék, csak kettő-hárommal találkoztam. Nagyon ritka az ilyen pilóta, s nem biztos, hogy Michael Schumacher ebbe a kategóriába tartozik."

Moss úgy véli, Schumacher túl sokat hibázik annak ellenére, hogy öt világbajnoki címével a legnagyobbak közé került a neve. Kiosztotta egyébként David Coulthardot is, szerinte a skót - csakúgy, mint ő - soha nem lesz világbajnok.